"ŠKALJARCI" UMEŠANI U LIKVIDACIJU LUKINOG KUMA

Autor: novosti.rs

Hronika

01.06.2018

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za dvojicom napadača koji su u Beogradu usmrtili Dragoslava Miloradovića. MUP usmerava istragu na Filipa Koraća, jednog od bližih saradnika ubijenog.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto gde je ubijen Miloradović

Način na koji je likvidiran kum Luke Bojovića, Dragoslav Miloradović (44), ukazuje na to da su napadači profesionalci. Ubistvo sa motora, veliki broj ispaljenih metaka i munjevito bekstvo su "zaštitni znak" pripadnika škaljarske kriminalne grupe, tvrdi, za "Novosti", izvor iz MUP.

Dve nepoznate osobe ispalile su u ponedeljak uveče oko 20 hitaca u Miloradovića ispred njegove perionice na Karaburmi. Motor koji su vozili pronađen je u Zvezdarskoj šumi - zapaljen.

- Sve ovo su uigrane metode koje koriste "škaljarci" kada se obračunavaju sa nekim - rekao je izvor blizak istrazi. 

- Mnoga ubistva u Srbiji, Crnoj Gori, ali i drugim zemljama imaju njihov jasan i prepoznatljiv znak.

Potraga za ubicama još nije dala rezultate, ali policija, prema nezvaničnim saznanjima, istragu usmerava ka najbližim saradnicima ubijenog, a pre svega Filipu Koraću. On je dugo bio "desna ruka" Bojovića i čovek u koga je pokojni Miloradović imao poverenja. Korać je poslove sa narkoticima razgranao i na Crnu Goru, gde se zbližio sa ljudima iz "škaljarskog klana".

U poslednje vreme u srpskom podzemlju su se pojavile informacije da odnosi u Bojovićevom klanu nisu idilični, jer njihov bos, koji je već godinama u zatvoru u Španiji, navodno ne može u potpunosti da kontroliše svoje ljude.

- Očigledno je ovo najozbiljniji potres u Lukinoj kriminalnoj organizaciji, jer je jedan od njegovih najvernijih saradnika likvidiran - rekao je izvor iz policije. 

- Informacija da je u to možda umešan Filip Korać sigurno nije lako pala Luki.

RepublikaFoto: youtube.com/Dzej Official Music
Dragoslav Miloradović

Korać je u poslednje vreme punio novinske stupce, a dovodili su ga u vezu sa mnogobrojnim likvidacijama, kao i sa nemirima na južnoj tribini tokom fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Partizana. Miloradović je navodno bio jedan od glavnih ljudi za finansije i logistiku u Bojovićevom klanu. Postoje određena saznanja da je baš on organizovao ulazak novca od narkotika u Srbiju. Pare su stizale skrivene u kamionima. Taj novac je korišćen za dalje grananje poslova, ali i za plaćanje advokata, troškove suđenja...

Najveći sukob Luka je imao sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem. Prva žrtva u njihovom ratu je Slobodanov brat Branislav. Za to ubistvo Šaranović je okrivio Bojovića, pa je iz osvete likvidiran Lukin brat Nikola. Prošle godine, u Crnoj Gori, usmrćen je i Slobodan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading