Vandali ne miruju: Kamenovan teretni voz u Batajnici

Autor: Tanjug

Hronika

20.09.2019

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulaznoj skretnici u stanicu Batajnica, iz pravca Surčina, nepoznati vandali kamenovali su danas u 15.15 časova teretni voz, koji je saobraćao iz Valjeva ka Rumi, saopštio je "Srbija Kargo"a.d.

RepublikaFoto: Infrastruktura železnice Srbije
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, voz je vukla nova Vektron elektrolokomotiva broj 193-904, vlasnika kompanije "Srbija Kargo".

Tom prilikom razbijeno je vetrobransko čeono staklo i na taj način, pored materijalne štete, direktno ugrožena bezbednost osoblja lokomotive. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a protiv NN lica biće podnete krivične prijave, navodi to preduzeće.

Oni podsećaju da se još jedno kamenovanje dogodilo u avgustu ove godine, kada je kamenovan međunarodni teretni voz, između Batajnice i Surčina, pri čemu je takođe oštećena nova Vektron lokomotiva.

Srbija Kargo zato apeluje da se čuvaju vozna sredstva od nasilnog uništavanja, jer posledice ovakvih događaja direktno ugrožavaju bezbednosti voznog osoblja, kao i celokupno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.

"Srbija Kargo" je 13. maja ove godine, pustio u saobraćaj prve višesistemske Vektron lokomotive od ukupno 16, koliko je kupio od kompanije Simens, a nove lokomotive su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading