ZAŠTO NEĆE BITI TREĆEG SVETSKOG RATA?!

Autor: fakti.org

Svet

04.09.2017

04:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superbogataši različitih nacionalnosti odavno su shvatili da svoje ekonomske i finansijske interese mogu ostvarivati iznad svih državnih granica, piše analitičar Sergej Latišev

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kao da su se setili poznate mudrosti kineskog stratega Sun Cua koji je u šestom veku pre naše ere tvrdio: "Najbolje je pokoriti tuđu armiju - bez bitke".

Tako je pala Sovjetska armija koja je pobedila Hitlera - bez i jednog jedinog opaljenog metka.

Ovo što sada gledamo u svetu je - trijumf internacionale superbogataša. Oni svoje ciljeve realizuju bez bilo kakvih ratova. Čak uspešno - radi "optimizovanja rashoda" - uništavaju "zlatnu milijardu" pripadnika privilegovane srednje klase Zapada. Još se ta klasa aktivno i planski razvodnjava migrantima - radi daljeg opšteg snižavanja životnog standarda.

Evropljane i Amerikance još prisiljavaju da se posipaju pepelom za "rasizam". To je u funkciji prikrivanja suštine onoga što se događa.

Vavilonska kula

Moćnima koji vladaju organizovanje trećeg svetskog rata - zbog svega - uopšte nije potrebno.

Svoju globalnu Vavilonsku kulu liberalno-policijskog tipa oni uspešno grade i bez rata. A neamerički i neevropski predstavnici globalne elite već su se uverili da će unutar elite sve biti bez prednosti za bivše gospodare sveta i da će o svemu odlučivati "debljina novčanika".

"Oružje pobede" sada su: sveopšte zaglupljivanje i poživotinjenje masa, lažne novosti i totalna kontrola tajnih službi.

Zato danas - pogovoto vrhuške vodećih zemalja sve više liče jedne na druge, a još raspolažu nemerljivim nuklearnim arsenalima i oružjima na novim fizičkim principima - globalni ratovi postaju posebno besmisleni.

Čak ni pojava nekog superoružja, koja bi izbacilo iz stroja protivnika, neće biti povod za otpočinjanje novog svetskog rata. Neće i zato što i Rusija i SAD imaju mehanizme (Amerikanci  "Dead Hand", a Moskva - "Perimetar"), koji će aktivirati njihove raketno-nuklearne arsenale čak i ako prethodno pogine i njihov poslednji "nišandžija“. Jer, sve je to automatizovano.

U SAD se neprihvatljivim gubicima smatra pogibija polovine stanovništva sa uništenjem trećine ekonomije. "Mrtva ruka" bi uništila sve i ne jednom. A kome je to uopšte potrebno?

Ovo dostizanje svetskog gospodstva pomoću oružja čini nemogućim. Njemu, uostalom stremi samo globalistička elita koja nema otadžbinu, a "kajmak" iz celog sveta uzima ionako.

Lokalni konflikti

Ovo, naravno, ne znači da neće biti lokalnih konflikata. Na primer:  između Severne Koreje i SAD, Indije i Kine, Indije i Pakistana, Irana i Izraela. Čak i sa primenom nuklearnog oružja. Samo, ni to neće zapaliti treći svetski rat.

Povod za treći svetski rat neće biti ni borbe za vodne i energetske resurse, pogranični konflikti, niti zaštita od masovnih najezdi migranata.

Treći svetski rat mogu izazvati samo Rusija i SAD, ako ostanu bez razuma i napadnu jedna drugu. Međutim, uprkos raznoglasjima, uključujući i Ukrajinu, verovatnoća da među njima dođe do samubilačkog nuklearnog rata bilzu je nule.

Pobednik i pobeđeni će se određivati na druge načine manje pogubne po ekologiju. Na tom terenu Amerikanci i globalne elite koje i dalje koriste SAD u svom interesu - imaju velike prednosti.

Jer, imaju globalni resurs i kolosalno geopolitičko iskustvo. Ipak, ništa nije unapred predodređeno. Da jeste - svet bi odavno propao. U pravu je znameniti vojni teoretičar Karl fon Klauzevic: "Glavna greška ljudi je u tome što se današnjih nevolja više boje nego sutrašnjih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading