LAVROV: Oštro ćemo odgovoriti na zatvaranje konzulata u SAD

Autor: Tanjug

Svet

02.09.2017

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moskva će spremiti "oštar odgovor" na odluku SAD da zatvori konzulat Rusije u San Francisku", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Sprema oštre mere: Sergej Lavrov

- Spremićemo oštar odgovor na stvari koje se pojave potpuno iznenada kako bi nam nanele štetu i koje su isključivo vođene željom da ugroze naše odnose sa SAD - rekao je Lavrov u petak u obraćanju studentima na jednoj visokoj diplomatskoj školi u Moskvi, prenosi agencija AP.

SAD su naložile u četvrtak Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku, kao i dva objekta u Vašingtonu i Njujorku, kao odgovor na to što je Moskva smanjila američko diplomatsko osoblje u Rusiji.

Stejt department je saopštio da je ta odluka doneta "u duhu reciprociteta", dodajući da je rok za zatvaranje objekata do subote 2. septembra, preneo je AFP.

Rusko Minstarstvo spoljnih poslova optužilo je američke vlasti za direktno kršenje imuniteta ruskih diplomata sa planiranim pretresom konzulata u San Francisku koji će da sprovede američki FBI.

Portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova je u petak u saopštenju precizirala da će biti izvršen i pretres stanova zaposlenih u ruskom konzulatu u San Francisku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading