LAVROV O VIZAMA: Rusija neće iskaljivati bes na SAD

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.08.2017

14:30 >> 11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će dodatno ispitati odluku Sjedinjenih Američkih Država da suspenduje, a onda i ograniči izdavanje viza Rusima, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za novinare.

RepublikaFoto: Tanjug
Lavrov: Potrebno je detaljno proučiti odluke koje su objavili Amerikanci

- Upravo sam čuo za ovu odluku, video sam samo saopštenje u medijskim izveštajima. Zbog toga ćemo je, naravno, dodatno proučiti - rekao je Lavrov.

Lavrov je obećao da neće otežavati dobijanje ruskih viza za građane SAD kao odgovor na poslednje poteze Vašingtona.

- Što se tiče našeg odgovora, kao što sam rekao, potrebno je detaljno proučiti odluke koje su objavili Amerikanci. Videćemo. Mogu da kažem samo jedno: nećemo iskaljivati bes na američkim građanima. To jest, ako se neko nadao da će u ovom slučaju loš primer biti zarazan, preračunao se - istakao je Lavrov.

- Prvi utisak je da su američki autori ovih odluka pokrenuli još jedan pokušaj da izazovu nezadovoljstvo ruskih građana akcijama ruskih vlasti. Ova logika je dobro poznata — to je logika onih koji organizuju obojene revolucije i to je čista inercija Obamine administracije - dodao je Lavrov.

Ambasada SAD je saopštila da će broj zaposlenih u ambasadi u Rusiji uticati na proceduru dobijanja imigrantskih viza. Američka strana ovo je saopštila u vezi sa ranije najavljenim merama Rusije da će smanjiti broj zaposlenih u američkoj diplomatskoj misiji u Rusiji. Ambasada je objasnila da će od 23. avgusta obustaviti izdavanje neimigrantskih viza širom Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading