KAO DA NIJE DOSTA PROPATILA: Desetogodišnju devojčicu silovao stric, a sud joj nije dozvolio da abortira!

Autor: klix.ba, Republika

Svet

17.08.2017

12:12 >> 11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetogodišnja devojčica u Indiji, žrtva silovanja čiji zahtev za abortus je Vrhovni sud te zemlje odbio, rodila je bebu u bolnici u Čandigarhu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nasilje nad desetogodišnjom devojčicom nema kraja

Lekari su izjavili da je devojčica u stabilnom stanju. Trudnoća i porođaj, s obzirom na devojčicine godine, su bili rizični, pa je pri porođaju prisustvovao ceo tim lekara.

- Porođaj je rađen carskim rezom, a beba je teška 2,5 kilograma - rekao je doktor Dasari Hariš.


Devojčica nije bila svesna da je rodila dete. Roditelji su joj rekli da ima kamen u želucu i da zbog toga treba na operaciju. Njen otac je tražio od bolnice da se beba da na usvajanje.

Devojčicu je, navodno, u trajanju od nekoliko meseci silovao stric kojeg je policija uhapsila. Porodica je za trudnoću saznala nakon što se devojčica žalila na bolove u stomaku, a kada su otišli u bolnicu, rekli su im da je trudna već 30 nedelja.

Indijski Vrhovni sud je 28. jula odbio zahtev za abortus, uz obrazloženje da bi to bilo opasno i za devojčicu i za fetus. Sud dozvoljava prekid trudnoće do 20. nedelje.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading