Lavrov: Razuman pristup severnokorejskoj krizi

Autor: Agencije, Republika

Svet

08.08.2017

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prihvatljivo rešenje severnokorejske krize može biti postignuto uz razuman pristup svih strana, uključujući SAD, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov: Potreban razuman pristup severnokorejskoj krizi

- Uvereni smo da nema alternative obnavljanju političkog procesa, posebno pregovorima šest strana - izjavio je Lavrov, prenosi TASS.

Lavrov je rekao da su Rusija i Kina podnele relevantne predloge za koje će se zalagati u Ujedinjenim nacijama i drugim organizacijama. 


- Sigurno ćemo nastaviti dijalog s našim severnokorejskim susedima - rekao je šef ruske diplomatije. 

Osvrnuvši se na "veoma tešku izjavu" severnokorejskog ministra spoljnih poslova o "nepravednoj" rezoluciji UN kojom su Pjongjangu pooštrene sankcije, Lavrov je rekao da su predstavnici Severne Koreje slično reagovali na ranije rezolucije Saveta bezbednosti UN i da se mora rasuđivati na osnovu konkretnih koraka. 


- Nadamo se da ćemo uz razuman pristup svih uključenih strana, uključujući SAD, Južnu Koreju i Japan, moći da nađemo rešenje koje je prihvatljivo za sve učesnike - rekao je Lavrov. 

Savet bezbednosti UN usvojio je 5. avgusta rezoluciju koja predviđa nove i pooštrene sankcije Severnoj Koreji, pošto je ta zemlja u julu ispalila drugu interkontinentalnu balističku raketu, koja je, kako je rekao lider Kim Džong Un, pokazala da Pjongjang može da pogodi kopno SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading