Severna Koreja namerava da očita "ozbiljnu lekciju" Americi

Autor: Tanjug

Svet

07.08.2017

12:39 >> 12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja saopštila je danas da je spremna da Sjedinjenim Američkim Državama očita "ozbiljnu lekciju" svojim strateškim nuklearnim snagama ako Vašington preduzme vojnu akciju protiv Pjongjanga, i istovremeno poručila da svoj nuklearni i raketni program neće staviti na pregovarački sto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Severna Koreja spremna da "očita lekciju" Americi

U transkriptu saopštenja severnokorejskog ministra spoljnih poslova Ri Jong-hoa, koje je dostavljeno medijima u Manili gde je održan regionalni forum Asocijacije zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN), Pjongjang je nove sankcije UN nazvao "izmišljenim" i najavio "snažne protivmere" i pravne akcije, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju Severne Koreje, rezolucija UN je pokazala da je svetska organizacija zloupotrebila svoj autoritet.


Takođe se navodi da su severnokorejske probe interkontinentalnih balističkih raketa u julu pokazale da je cela teritorija SAD bila u njihovom dometu, i ističe se da su te rakete legitimna sredstava samoodbrane.

Za sada je nejasno da li je to saopštenje pročitano na današnjem regionalnom forumu ASEAN-a, napominje britanska agencija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading