"UKRAJINA I NATO VRBUJU MIGRANTE ZA TERORISTIČKE NAPADE" Teške optužbe direktora FSB na račun Kijeva i Brisela, OVO je krajnji cilj

Autor:

Svet

11.06.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bortnikov tvrdi da obaveštajne službe Ukrajine i NATO traže i regrutuju "počinioce zločina visokog profila, uključujući među radnim migrantima".

"UKRAJINA I NATO VRBUJU MIGRANTE ZA TERORISTIČKE NAPADE" Teške optužbe direktora FSB na račun Kijeva i Brisela, OVO je krajnji cilj

Foto: intelslavaztelegram

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), Aleksandar Bortnikov, rekao je da Ukrajina, uz podršku obaveštajnih službi NATO, koristi radnike migrante za izvođenje terorističkih napada u Rusiji, prenosi Interfaks.

Prema Bortnikovu, Ukrajina navodno "povećava napore da izvrši terorističke napade i sabotaže na ruskoj teritoriji, pokušavajući da oslabi resursnu podršku ruskoj vojsci i izazove paniku među stanovništvom".

On tvrdi da obaveštajne službe Ukrajine i NATO traže i regrutuju "počinioce zločina visokog profila, uključujući među radnim migrantima".

Kao primer, Bortnikov je naveo umešanost ukrajinske vojno-obaveštajne službe u teroristički napad na Krokus siti hol u blizini Moskve.

Foto: Printskrin

Aleksandar Bortnikov

On nije naveo detalje o tome kako je ukrajinska vojno-obaveštajna služba, prema FSB, bila umešana u teroristički napad.

Podsetimo, Bortnikov je krajem maja izneo tvrdnju da je Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine direktno povezana sa terorističkim napadom na Krokus siti hol. Prema njegovom mišljenju, jedan od ciljeva nalogodavaca terorističkog napada bio je narušavanje odnosa među zemaljama ZND korišćenjem verskih i nacionalnih faktora.

Nekoliko terorista je 22. marta 2024. upalo u Krokus siti hol pre početka koncerta grupe Piknik i otvorilo vatru na ljude. U terorističkom napadu poginule su 144 osobe, a više od 500 je povređeno. U vezi sa terorističkim napadom uhapšeno je 12 osoba, među kojima su četiri navodna terorista, kao i oni koji su im, prema istražiteljima, pomagali. Gotovo svi optuženi su državljani Tadžikistana.

Odgovornost za napad preuzela je ćelija terorističke grupe Islamska država, Vilajat Horasan. Ruske vlasti optužile su Ukrajinu za umešanost u napad. Kijev negira ove optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading