MAKRON SPREMIO OSTAVKU?! ŠOK INFORMACIJE procurile iz kabineta predsednika: RAZMATRAMO SVE OPCIJE

Autor:

Svet

11.06.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska stoji na veoma nestabilnim nogama, čekaju se parlamentarni izbori.

MAKRON SPREMIO OSTAVKU?! ŠOK INFORMACIJE procurile iz kabineta predsednika: RAZMATRAMO SVE OPCIJE

Foto: Tanjuag/Ap

Francuski predsednik Emanuel Makron navodno razgovara sa svojim bliskim saradnicima o opciji da podnese ostavku ukoliko desnica pobedi na parlamentarnim izborima, prema informacijama koje je prenela radio stanica Evropa 1. Prema neimenovanom izvoru, Makron je spreman da žrtvuje ostatak svog petogodišnjeg mandata ukoliko se pokaže da je to najbolje za državu.

 - Ostavka predsednika nije tabu, danas moramo da razmotrimo sve scenarije - citira radio jednog od Makronovih bliskih saradnika.

Iako je ostavka predsednika tema o kojoj se razgovara, radio stanica ističe da se ova opcija ne smatra verovatnom. Ipak, spekulacije o ostavci predsednika mogu dodatno dramatizovati predstojeće izbore, koji su raspisani za 30. jun i 7. jul.

Pored razmatranja ostavke, druga strategija koju predsednik može da izabere je koegzistencija na vlasti sa desničarskim Nacionalnim okupljanjem u slučaju da ono pobedi na parlamentarnim izborima. Ove opcije predstavljaju moguće scenarije uoči vanrednih izbora za Narodnu skupštinu.

Podsetimo, Emanuel Makron je 9. juna odlučio da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše vanredne parlamentarne izbore zbog poraza njegove partije na izborima za Evropski parlament. Njegova partija je osvojila 14,6 odsto glasova, što je upola manje od opozicione desničarske stranke Nacionalno okupljanje, koju je podržalo 31,4 odsto biračkog tela. Prvi krug vanrednih izbora za Narodnu skupštinu zakazan je za 30. jun, a drugi za 7. jul.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading