OTVOREN NOVI FRONT NA ISTOKU UKRAJINE! Rusi pokrenuli ofanzivu na Sumsku oblast, ČEČENI PREDVODE NAPAD NA RIŽEVKU (VIDEO)

Autor:

Svet

09.06.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadirov tvrdi da je ukrajinska strana pretrpela značajne gubitke i da je bila prinuđena da se povuče, dok lokalni mediji navode da je u Sumskoj oblasti delimično isključena struja.

OTVOREN NOVI FRONT NA ISTOKU UKRAJINE! Rusi pokrenuli ofanzivu na Sumsku oblast, ČEČENI PREDVODE NAPAD NA RIŽEVKU (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/Pluton

Prema informacijama koje su se pojavile na vojnim blogovima, ruske trupe su navodno prešle granicu Sumske oblasti i izvršile minobacačke i artiljerijske udare iz Kurske oblasti. Nakon toga, usledio je napad bespilotnim letelicama i tenkovima, a napad je predvodila specijalna jedinica Ahmat, prema rečima šefa Čečenije Ramzana Kadirova.
 

 

Kadirov je na svom kanalu na Telegramu objavio da su pripadnici puka Ahmat Ministarstva odbrane Rusije izveli taktičke akcije zajedno sa vojnim licima drugih ruskih jedinica i uspeli da oslobode selo Riževka, koje se nalazi na granici sa Kurskom oblašću. Kadirov tvrdi da je ukrajinska strana pretrpela značajne gubitke i da je bila prinuđena da se povuče, dok lokalni mediji navode da je u Sumskoj oblasti delimično isključena struja.


Ukrajina se za sada nije oglasila povodom ovih događaja, dok je ruski predsednik Vladimir Putin najavio sredinom maja da je Moskva prinuđena da stvori takozvanu sanitarnu zonu bezbednosti u Ukrajini zbog granatiranja ruske teritorije od strane ukrajinskih oružanih snaga, te je Rusija pokrenula ofanzivu i na susednu Harkovsku oblast 10. maja.


Sve ovo predstavlja zaoštravanje već napete situacije između Rusije i Ukrajine, a vojne akcije u Sumskoj oblasti dodatno komplikuju političke odnose između dve zemlje. Očekuje se da će reakcija Ukrajine biti od velikog značaja za dalji razvoj situacije u regionu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading