ZATRAŽENA HITNA SEDNICA SB UN! Situacija izmiče kontroli, potrebna je MOMENTALNA reakcija!

Autor:

Svet

08.06.2024

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kontaktu su sa relevantnim međunarodnim stranama kako bi osigurali održavanje ove hitne sednice

ZATRAŽENA HITNA SEDNICA SB UN! Situacija izmiče kontroli, potrebna je MOMENTALNA reakcija!

Foto: Foto Tanjug

Danas je palestinski predsednik Mahmud Abas zatražio hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog izraelskog napada na izbeglički kamp Nusejrat.

Prema informacijama palestinske agencije Wafa, u napadu je poginulo više od 200 Palestinaca, a oko 400 ljudi je povređeno.

Reakcija Mahmuda Abasa

Predsednik Abas je naložio palestinskom specijalnom predstavniku pri UN da zatraži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN kako bi se razgovaralo o posledicama ovog tragičnog događaja.

Takođe, Abas je u kontaktu sa relevantnim arapskim i međunarodnim stranama kako bi osigurao održavanje ove hitne sednice.

Apel međunarodnoj zajednici

Abas je naglasio da hitna intervencija međunarodne zajednice treba da bude sprovedena kako bi se zaustavila tragedija palestinskog naroda u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Ova izjava jasno ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za hitnim rešavanjem problema.

Posledice napada

Prema podacima palestinskih vlasti u enklavi, u izraelskom bombardovanju kampa Nusejrat ubijeno je 210 osoba, što predstavlja veliki gubitak ljudskih života i tragediju za palestinski narod.

Ovaj napad dodatno produbljuje humanitarnu krizu u regionu.

Ovaj događaj postavlja pitanje odnosa između Izraela i Palestine i jasno ukazuje na potrebu za rešavanjem sukoba kako bi se sprečila dalja stradanja nedužnih civila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading