BIVŠI NEMAČKI KAPETAN OSUĐEN ZA ŠPIJUNAŽU ZA RUSIJU: Evo šta je radio na radnom mestu i kako je pao

Autor:

Svet

27.05.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud nije imao dilemu

BIVŠI NEMAČKI KAPETAN OSUĐEN ZA ŠPIJUNAŽU ZA RUSIJU: Evo šta je radio na radnom mestu i kako je pao

Foto: www.profimedia.rs

Bivši kapetan nemačke vojske osuđen je danas na tri i po godine zatvora zbog špijunaže za Rusiju.

Osuđeni je radio u kancelariji za nabavke u nemačkom gradu Koblencu, a optužen je da je davao poverljiva dokumenta ruskom konzulatu u Bonu i ambasadi u Berlinu, prenosi Rojters.

"Prenosio je informacije do kojih je došao tokom svog rada s ciljem da one budu poslate ruskoj obaveštajnoj agenciji", piše u optužnici.

Rojters navodi da je posao kancelarije za nabavke naročito osetljiv dok Nemačka pokušava da ponovo opremi i izgradi svoje dugo zapostavljane oružane snage.

Agencija dodaje da Nemačka takođe ima ključnu ulogu u naoružavanju Ukrajine.

Kad smo kod Rusije, direktor Druge uprave za Aziju ruskog Ministarstva spoljnih poslova Zamir Kabulov izjavio je danas da je Rusija pozvala pokret talibana iz Avganistana na ekonomski forum "SPIEF" u Sankt Peterburgu.

"Tradicionalno, Avganistanci su zainteresovani za nastavak proširenja saradnje u kupovini naftnih proizvoda i drugih dobara iz Rusije", naveo je Kabulov govoreći o tome zašto su avganistanski talibani pozvani na forum, prenosi TASS.

Kabulov je takođe rekao da su ministarstva spoljnih poslova i pravde izvestila predsednika Vladimira Putina da talibanski pokret može biti uklonjen sa liste terorističkih organizacija.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio 2. aprila da Rusija ima važne hitne teme o kojima bi trebalo da razgovara sa avganistanskim talibanima i da radi na tome da ih ukloni sa liste terorističkih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading