GOTOVO JE! IZRAELCI POTPUNO OKRENULI LEĐA PREMIJERU: Na protestima tražili samo dve stvari, NETANJAHU U ĆORSOKAKU

Autor:

Svet

26.05.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori demonstracija u Tel Avivu rekli su da je na protestu učestvovalo više od 80.000 ljudi, ali taj broj nije zvanično potvrđen

GOTOVO JE! IZRAELCI POTPUNO OKRENULI LEĐA PREMIJERU: Na protestima tražili samo dve stvari, NETANJAHU U ĆORSOKAKU

Foto: Profimedia

U Izraelu su održani protesti na kojima su demonstranti koji traže oslobađanje talaca koje drži Hamas pozvali na smenu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i održavanje prevremenih izbora.

Protesti su održani u subotu uveče u više gradova širom Izraela, uključujući Tel Aviv, Jerusalim, Haifu, Cezareju i Rehovot, a u Tel Avivu je uhapšeno nekoliko demonstranata, piše Tajms of Izrael.

Organizatori demonstracija u Tel Avivu rekli su da je na protestu učestvovalo više od 80.000 ljudi, ali taj broj nije zvanično potvrđen.

Stotine ljudi okupilo se na protestu u Jerusalimu na trgu ispred Netanijahuove zvanične rezidencije.

Hamas u Pojasu Gaze drži još oko 125 talaca koji su oteti prilikom napada te palestinske militantne grupe na jug Izraela 7. oktobra prošle godine.

Oko 200 kamiona sa humanitarnom pomoći, uključujući dva sa gorivom, stiže danas u Pojas Gaze, najavio je šef egipatskog Crvenog polumeseca na severnom Sinaju Kaled Zijad.

Egipatska državna televizija Al Kahera, je na društvenoj mreži X objavila video snimak na kojem su prikazani, kako je saopšteno, kamioni sa humanitarnom pomoći dok pristižu na prelaz, prenosi Rojters.

Kamioni ulaze u Gazu preko izraelskog graničnog prelaza Kerem Šalom pošto su preusmereni iz Rafe na osnovu dogovora predsednika Egipta Abdela-Fataha el-Sisija i predsednika SAD Džozefa Bajdena, navodi Tajms of Izrael.

Granični prelaz Rafa, koji je bio glavna ulazna tačka u Gazu za humanitarnu pomoć i komercijalne zalihe, zatvoren je skoro tri nedelje, otkako je Izrael preuzeo kontrolu nad palestinskom stranom prelaza dok je pojačao svoju vojnu ofanzivu na tom području. 6. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading