"HABIBI, S KOJOM VOJSKOM PLANIRAŠ NAPAD?": Vođa Hezbolaha ismejao Netanjahua, premijer Izraela sprema se za ŽESTOK ODGOVOR (VIDEO)

Autor:

Svet

26.05.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo se zakuvalo na relaciji Izrael - Hezbolah

"HABIBI, S KOJOM VOJSKOM PLANIRAŠ NAPAD?": Vođa Hezbolaha ismejao Netanjahua, premijer Izraela sprema se za ŽESTOK ODGOVOR (VIDEO)

Foto: Tanjug-AP, Credit: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah obećao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu "iznenađenja", nakon više od sedam meseci borbi duž libansko-izraelske granice.

Obraćajući se premijeru Izraela tokom televizijskog govora u znak počasti poginulom iranskom predsedniku Ibrahimu Raisiju, Nasralah je rekao:

"Otpor vas je iznenadio 8. oktobra ... Morate da očekujete ​​još iznenađenja. Netanjahu ide u slepu ulicu i vodi protivnički front do istorijske i značajne pobede. Neće vam pomoći ni vaša prevara ni pritisci vaših gospodara, a ovaj otpor će se nastaviti. Uvek smo bili transparentni u vezi s činjenicom da kada idemo u bitku, imamo jasne ciljeve i rekli smo da je naš prvi cilj da podržimo Gazu, a da je drugi da sprečimo bilo kakvu agresiju na Liban", izjavio je Nasralah.

Nasralahova pretnja došla je kao odgovor na izjave koje je ranije izneo izraelski premijer dok je bio u poseti sedištu Severne komande vojske.

Netanjahu je vojnicima rekao da Tel Aviv ima "detaljne, važne, čak iznenađujuće planove" za obračun s Hezbolahom.

"Ali ne delim te planove s neprijateljem", rekao je, dodajući da ima dva cilja: da obnovi sigurnost u severnom Izraelu i omogući raseljenima da se vrate kući.

"Netanjahu želi da ljudi veruju da zna kako da upravlja psihološkim ratovanjem. Ali čak i u Izraelu, bivši ministar obrane Avigdor Liberman mu je rekao: 'Habibi, s kojom vojskom planiraš da ideš u Južni Liban?'", našalio se vođa Hezbolaha.

Hezbolah je otvorio front s Izraelom 8. oktobra u znak podrške Hamasu.

Izraelska vojska izvodi udare sve dublje i dublje u Liban, ciljajući zvaničnike Hezbolaha - ali ubijajući pritom više od 60 civila.

Poslednjih dana Hezbolah je pojačao svoje napade na vojne položaje u severnom Izraelu, koristeći bespilotne letelice i nove vrste naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading