ČUPAO DRVEĆE I KIDAO KROVOVE KUĆA: Tornado ponovo protutnjao zemljom kada mu se niko nije nadao (VIDEO)

Autor:

Svet

26.05.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne samo da su stanovnici strahovali od tornada, već i od toplotnog talasa i to kakvog

ČUPAO DRVEĆE I KIDAO KROVOVE KUĆA: Tornado ponovo protutnjao zemljom kada mu se niko nije nadao (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Haitian Times

Tornado je pogodio američke države Teksas i Oklahomu, uzrokujući štetu na magistralnom putu koji povezuje te dve savezne države, kao i na kućama i dalekovodima u okrugu Denton na severu Teksasa, javio je danas AP.

Tornado je u subotu uveče pogodio okrug Denton, a nema podataka o eventualno povređenima, saopštili su lokalni zvaničnici.

Oluja je izazvala štetu i u gradu Klermoru u Oklahomi gde je oborila dalekovode, čupala drveće i dovela do blokade puteva, saopštila je policija.

Tornado nije samo ove nedelje pogodio Teksas i Oklahomu.

Pet osoba je poginulo i oko 20 je povređeno u tornadu koji je u utorak pogodio grad Grinfild u američkoj saveznoj državi Ajova.

Odeljenje za javnu bezbednost Grinfilda, grada sa oko 2.000 stanovnika, saopštilo je da je broj povređenih ljudi još veći od trenutno poznatog, prenosi AP.

Nacionalna meteorološka služba ocenila je jačinu tornada sa EF-3, što znači da je brzina vetra bila od 220 do 260 kilometara na čas. Prizori s lica mesta bili su užasni, a u pojedinim trenucima leteli su krovovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading