ŠMEKERSKI POTEZ TRAMPA! Dobio ponudu da poseti Hašima Tačija u zatvoru, evo kako je reagovao

Autor:

Svet

26.05.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričard Grenel pitao je Trampa da mu se pridruži u poseti Tačiju u zatvoru u Hagu, gde čeka suđenje zbog ratnih zločina

ŠMEKERSKI POTEZ TRAMPA! Dobio ponudu da poseti Hašima Tačija u zatvoru, evo kako je reagovao

Foto: X/Trump War Room/Printscreen, www.profimedia.rs

Ričard Grenel, bivši specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine predložio je bivšem predsedniku SAD i kandidatu na predstojećim predsedničkim izborima Donaldu Trampu da u Hagu poseti optuženika za ratne zločine na KiM, Hašima Tačija, međutim, Tramp nije prihvatio ideju Grenela, piše danas Njujork tajms.

Kako navodi njujorški list, Grenel je pitao Trampa da mu se pridruži u poseti Tačiju u zatvoru u Hagu, gde čeka suđenje zbog ratnih zločina.

Slučaj protiv Tačija vodio je tužilac Džek Smit, koji je nadgledao procesuiranje ratnih zločina u Hagu pre nego što je imenovan za specijalnog tužioca u SAD, gde je podneo krivičnu prijavu protiv Trampa za pokušaj poništavanja izbora u SAD iz novembra 2020. godine.

"Gospodin Tramp nije prihvatio ideju gospodina Grenela. Osoba bliska Tačiju rekla je da je Trampu smešna ideja o bučnoj medijskoj gunguli ispred zatvora u Hagu, pa je odlučio da se fokusira na svoj slučaj", istakao je izvor Njujork tajmsa.

Inače, bivši američki predsednik izjavio je da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Severne Koreje obavljaju svoje poslove na vrhunskom nivou, za razliku od američkog predsednika Džozefa Bajdena.

On je na predizbornom skupu u Njujorku, pokušavajući da istakne razlike između Bajdena i Si Đipinga, Vladimira Putina, Viktora Orbana i Kim Džong Una, ocenio da su ta četiri lidera "na vrhuncu svoje igre, sviđalo se to vama ili ne", prenosi Vašington post.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bosko

26.05.2024 10:31

Ništa nije tu smekerski. Opet spinujete kao i obično. Tramp samo štiti svoje interese i boli ga uvo za Srbiju i Kosovo.