BAJDEN IMAO NOVI ISPAD: Američki predsednik opet žestoko uvredio Putina

Autor:

Svet

25.05.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je žestoko u martu ove godine napao Putina nazvavši ga "čistim nasilnikom", "huljom" i "diktatorom ubicom".

BAJDEN IMAO NOVI ISPAD: Američki predsednik opet žestoko uvredio Putina

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Džo Bajden

Američki predsednik, Džo Bajden, ponovo je dozvolio sebi da iznese uvredljive opaske o ruskom lideru, Vladimiru Putinu, tokom govora diplomcima vojne akademije na Vest Pointu.

- Mi stojimo na strani Ukrajine i nastavićemo da je podržavamo. Suočavamo se sa čovekom kojeg poznajem mnogo godina, okrutnim tiraninom - rekao je Bajden.

Podsetimo, Bajden je žestoko u martu ove godine napao Putina nazvavši ga "čistim nasilnikom", "huljom" i "diktatorom ubicom".

Brutalne uvrede prvi čovek SAD je izneo govoreći na godišnjem ručku prijatelja Irske na Dan Svetog Patrika na Kapitol Hilu, napomenuvši kako "diktator ubica vodi nemoralan rat protiv naroda Ukrajine".

A samo nekoliko sati ranije Putin je bio glavna tema na još jednom njegovom sastanku u Vašingtonu, gde je ruskog predsednika nazvao ratnim zločincem, navodeći kolika je patnja trenutno na tlu bivše republike SSSR.   

- Putinova brutalnost i ono što on i njegove trupe rade u Ukrajini jednostavno je nehumano - istakao je Bajden

Takođe, u februaru 2024. godine, Bajden je nazvao Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo.

Nije bilo potrebno mnogo da stigne reakcija iz Kremlja. 

- Bajdenovi komentari su apsolutno neprihvatljivi i neoprostivi - rekao je Putinov portparol, Dmitrij Peskov, podsetivši da takve uvrede na račun ruskog lidera iznosi predsednik jedne zemlje koja je svojim bombama ubila na milione ljudi širom sveta.

- SAD su te koje su bacile nuklearnu bombu na zemlju koja je već bila pobeđena, tako da predsednik jedne takve države nema prava da izgovara takve reči - poručio je još Peskov, aludirajući na sudbinu Japana pred kraj Drugog svetskog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nemanja

14.06.2024 10:23

Bajden, amerika stoji iza Ukrajine, jer jos nije pobila poslednjeg Ukrajinca, da biste mogli "slobodno" da pljackate po Ukrajini. Sada naoruzavate Ukrajinu da unistava Rusiju, da vam olaksa posao. Ne brinite bednici, necete imati puno posla na ruskom i ukrajinskom teritoriju.