NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA: Više projektila ispaljeno sa teritorije Iraka

Autor:

Svet

21.04.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi stigli su i dronovi kamikaze.

NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA: Više projektila ispaljeno sa teritorije Iraka

Foto: Tanjug/AP/Planet Labs PBC

Veliki broj projektila ispaljen je u nedelju uveče na američku bazu na severoistoku Sirije iz Iraka.

Agencija Rojters, pozivajući se na dva bezbednosna izvora, navodi da je ispaljeno najmanje pet projektila.

Najmanje pet projektila ispaljeno je iz iračkog grada Zamara ka američkoj vojnoj bazi na severoistoku Sirije - piše agencija i navodi da je to prvi napad na američke snage u regionu od početka februara.

RIA, međutim, saznaje da su američku bazu u blizini sirijskog grada Hasake napali dron i četiri projektila.

Da podsetimo, u stravičnom napadu dronom na vojnu bazu u Jordanu, tri vojnika su izgubila život, među kojima se nalazi i pripadnica američke vojske Kenedi Ladon Sanders.

Kenedi, koja potiče iz Vejkrosa u Džordžiji, postala je žrtva napada militantnih grupa koje podržava Iran na maloj ispostavi blizu granice sa Sirijom.

Porodica potvrđuje tragičnu vest, a poruka Šona Sandersa na Fejsbuku izražava zahvalnost na poštovanju prema Kenedi, dodajući da će njihova "Mančkin" nedostajati mnogima.

U znak tuge, zastave u Vejkrosu su spuštene na bile pola koplja, dok gradonačelnik Majkl-Anđelo Džejms planira održati počasnu službu nakon što telo preminule pripadnice vojske bude vraćeno kući, piše Njujork Post.

Napad na udaljenu vojnu bazu na severoistoku Jordana, koji se dogodio u subotu uveče, označio je prve američke žrtve u neprijateljskoj vatri u regionu od oktobra 7. kada su američke trupe stavljene u stanje pripravnosti nakon napada Hamasa na Izrael.

Ovaj napad dronom istovremeno predstavlja najsmrtonosniji napad na američke trupe na Bliskom istoku od strane ISIS-a 2019. godine, kada je bomba ubila četiri američka vojnika.

Predsednik Džozef Bajden brzo je okrivio Iran za napad i obećao je da će SAD odgovoriti na ovu tragičnu situaciju.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading