PRONAĐENA MASOVNA GROBNICA SA 50 TELA: Horor u gradu, tačno se zna ko je ovo uradio

Autor:

Svet

21.04.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan prizor, hitna pomoć došla je odmah na lice mesta u pratnji vojske

PRONAĐENA MASOVNA GROBNICA SA 50 TELA: Horor u gradu, tačno se zna ko je ovo uradio

Foto: Saher Alghorra/Zuma Press/Profimedia/Saher Alghorra/zuma Press/profimedia

Službe hitne pomoći u Gazi izvukle su tela 50 Palestinaca iz masovne grobnice u medicinskom kompleksu Naser u gradu Kan Junis, dve nedelje nakon što su se izraelske snage povukle sa tog područja, prenosi Al Džazira.

Kako je navedeno, u najnovijem talasu izraelskih napada na grad Rafa u južnom delu Pojasa Gaze poginulo je 16 Palestinaca, među njima i jedna trudnica i šestoro dece.

Izraelske snage ubile su 14 ljudi tokom racije na izbeglički kamp Nur Šams na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja, dok su izraelski doseljenici ubili vozača hitne pomoći koji je pokušavao da dođe do Palestinaca povređenih u nasilju južno od grada Nablusa, navodi Al Džazira.

Prema podacima ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze, koje je pod upravom Hamasa, najmanje 34.049 Palestinaca je ubijeno, a 76.901 je ranjen u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra prošle godine.

Predsednik političkog biroa Hamasa Ismail Hanije pozvao je na blisokistočne i evropske zemlje da zaustave potencijalnu izraelsku kopnenu ofanzivu na grad Rafa u južnom delu Pojasa Gaze i upozorio da bi napad mogao da dovede do masakra nad palestinskim stanovništvom.

''Pozivam sve bratske zemlje, našu braću u Egiptu, našu braću u Turskoj, našu braću u Kataru, kao posrednike, i evropske zemlje da preduzmu mere da obuzdaju (izraelsku) agresiju i spreče operaciju u Rafi, kao i na potpuno povlačenje (izraelske vojske) iz Pojasa Gaze i završetak napada na Gazu“, rekao je on u intervjuu za agenciju Anadolija.

Hanije je naglasio da, ako dođe do izraelskog napada na Rafu, Palestinci neće ''mahati belom zastavom'', a da su ''pokreti otpora'' u enklavi spremni da se brane.

Ističući da Izrael nije prihvatio prekid vatre u Gazi uprkos svim pregovorima, Hanije je rekao da je cilj Tel Aviva da povrati taoce, a potom ponovo pokrene rat u Gazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading