IZRAELSKI MINISTAR ŠOKIRAN: Erdogan i Hamas planiraju užasne zločine! Šta se dešava iza zatvorenih vrata?

Autor:

Svet

20.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski ministar spoljnih poslova osudio sastanak Erdogana i lidera Hamasa

IZRAELSKI MINISTAR ŠOKIRAN: Erdogan i Hamas planiraju užasne zločine! Šta se dešava iza zatvorenih vrata?

Foto: Tanjug/AP


Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac oštro je osudio nedavni sastanak turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i šefa političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea. Kac je na Tviteru napisao: "Muslimanska braća – silovanja, ubistva, skrnavljenje leševa i spaljivanje beba. Erdogane, sram te bilo." Ova izjava izazvala je veliku pažnju javnosti i dodatno zaoštrila odnose između Izraela i Turske.

Erdogan primio Hanijea i razgovarali o situaciji u Pojasu Gaze

Pre sastanka sa Hanijeom, Erdogan je primio lidera Hamasa u palati Dolmabahče u Istanbulu. Tokom njihovog susreta, razgovarali su o situaciji u Pojasu Gaze, kao i o koracima neophodnim za isporuku humanitarne pomoći i postizanje prekida vatre u ovom regionu. Ova poseta izazvala je podeljene reakcije širom sveta, posebno u kontekstu već napetih odnosa između Izraela i Hamasa.

Reakcije na Tviteru i šta sledi u odnosima Izraela i Turske

Nakon ministra spoljnih poslova Izraela Kaca, društvene mreže su preplavljene reakcijama na ovaj događaj. Mnogi se pitaju kakav će biti dalji razvoj odnosa između Izraela i Turske, s obzirom na oštre reči koje su upućene između zvaničnika ove dve zemlje. Ovakvi diplomatski incidenti mogu dodatno uticati na već kompleksne međunarodne odnose na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


Komentari (0)

Loading