POMAGAO BOLESNOJ STUDENTKINJI, PA JOJ POSLAO 392.000 EVRA! Kada je najmanje očekivao, BOLNA ISTINA ga je uništila

Autor:

Svet

20.04.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da veruje da nije razmišljao trezveno

POMAGAO BOLESNOJ STUDENTKINJI, PA JOJ POSLAO 392.000 EVRA! Kada je najmanje očekivao, BOLNA ISTINA ga je uništila

Foto: Shutterstock

Pedesetogodišnji muškarac iz Nemačke tri godine pomagao je novčano bolesnu studentkinju arhitekture dajući joj ukupno 392.469 evra, a onda je saznao da ona ni ne postoji.

Naivni muškarac zaljubio se u "studentkinju" na platformi za upoznavanje na koju je ona navodno došla jer je usamljena posle saznanja da ima rak.

Muškarcu je brzo prirasla uz srce i počela je da mu traži sitnu novčanu pomoć za lekove.

Zauzvrat mu je obećavala konstantno da će se jednom naći kad ona smogne snage da izađe iz kuće te da je i ona zaljubljena u njega.

Zaljubljeni čovek počeo je da joj sve više daje novac, a onda je sasvim slučajno otkrio da iza cele priče stoji jedan prevarant po imenu Tolga, prenosi časopis Feniks.

Tolga je uhapšen i osuđen je na tri i po godine zatvora zbog prevare u 306 slučajeva.

Pored toga, ovaj 22-godišnjak trebalo bi da vrati ukradeni novac žrtvi. Tolgin pomagač, njegova bivša devojka Dilara P, mora da odradi 50 sati društveno-korisnog rada i plati žrtvi hiljadu evra jer je svom bivšem dečku pomogla u 21 slučaju prevare.

"Zaista si napravio mnogo štete. Predstavljati se kao student koji boluje od raka je na najnižem moralnom nivou", rekao je sudija Fabijan Espešed posle presude.

Oštećeni se pojavio na sudu kao svedok. Rekao je da je na onlajn platformi upoznao studentkinju arhitekture, zaljubio se iako se nikada nisu videli, samo su se dopisivali. Rekla mu je kako je bolesna i da ima rak.

"Želeo sam da joj bude bolje", rekao je 50-godišnjak.

Pedesetogodišnjak je svoju priču ispričao za nemački RTL gde je naveo da je sve počelo na onlajn platformi za upoznavanje "SugarDaddi"gde se prijavio.

Na sudu je rekao da mu se sviđa naklonost mladih žena. S druge strane, Tolga C. je rekao da su ga na tu platformu dovele brige o novcu, prenosi Telegraf.rs.

"Pandemija koronavirusa me je pogodila", rekao je on, pa naveo da  ga je "otkačio" prijatelj sa ugovorom o mobilnom telefonu, te je imao dugova od osam hiljada evra.

Igrajući ulogu studenta arhitekture po imenu "Tolgaiana", nadao se da će stupiti u kontakt sa ljudima koji bi mu rado slali novac.

I odmah je uspelo. Mladić je pedesetogodišnjaku poslao fotografije i video-snimke, naravno, ne svoje, već druge osobe u koju se 50-godišnjak odmah zaljubio, objasnio je sudiji.

Klasična ljubavna prevara koja je godinama funkcionisala samo zato što je "Tolgajana" iznenada "obolela od raka pluća". Trebalo joj je sve više novca za navodne tretmane i boravak u bolnici.

U narednim mesecima, navodna bolest i porodične priče dobijale su sve veći zamah. Mladić je 50-godišnjaku pisao da je već neko vreme u komi, a čoveka su kontaktirali "članovi porodice" koji su od njega tražili sve više novca, a on je platio.

Istražitelji su na računu studenta otkrili veliki broj depozita za koje nije imao jasno objašnjenje. Tako je 50-godišnjak konačno saznao da "Tolgajana" nikada nije postojala.

"To je zapravo bila moja penzija", rekao je o skoro 400.000 evra koje je dao.

Novac koji je dao svojoj "internet ljubavi" bila je njegova ušteđevina, nasledstvo, a uzeo ga je i sa zajedničkog računa koji ima sa suprugom. Na sudu nije prihvatio izvinjenja dvojice optuženih.

"Sramota me je što mi se ovo desilo", zaključio je povređeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading