DIREKTORKA AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE PUŠTENA DA SE BRANI SA SLOBODE!

Autor:

Svet

20.04.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduzet joj je pasoš!

DIREKTORKA AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE PUŠTENA DA SE BRANI SA SLOBODE!

Foto: Shutterstock

Direktorka crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je sinoć da se brani sa slobode. Odluka je doneta nakon njenog saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda Suzane Mugoše.

Savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Marija Raković, saopštila je medijima da je Jelena Peroviću oduzet pasoš, te da joj je zabranjeno napuštanje stana i sastajanje sa određenim licima. Portparol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva, Vukas Radonjić, juče je izjavio da postoje osnovi sumnje da je Perović, kao službeno lice i javni funkcioner, od avgusta 2020. do februara 2024. godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i pribavila sebi i drugima imovinsku korist od preko 60.000 evra, kako proizlazi iz dokaza, podataka i obaveštenja prikupljenih u uviđaju.

Podsećamo, direktorka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je pre tri dana u akciji Specijalnog policijskog odeljenja (SPO).

Službenici SPO blokirali su zgradu ASK-a i izvršili pretres.

Kad smo kod Crne Gore, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u saradnji s Upravom kriminalističke policije, Upravom policije, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke i Specijalnim policijskim odeljenjem Uprave policije Crne Gore, a u koordinaciji s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, završili su višemesečno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvatili jednog hrvatskog državljanina (25) i državljanina Crne Gore (27) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading