"ĐORĐA MELONI JE NEONACISTA U DUŠI": Italijanski akademik optužen za klevetu, premijerka Italije besna kao ris

Autor:

Svet

17.04.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Italije nije doživela ove kritike na način kako je akademik očekivao

"ĐORĐA MELONI JE NEONACISTA U DUŠI": Italijanski akademik optužen za klevetu, premijerka Italije besna kao ris

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Ugledni italijanski intelektualac i akademik, Istoričar i filolog Lučano Kanfora optužen je danas za klevetu premijerke Đorđe Meloni zato što je, između ostalog, rekao da je ona "neonacista u duši", preneli su italijanski mediji.

Kanfora (81) je jedan od najistaknutijih italijanskih klasicista, akademika i intelektualaca leve provinijencije, navodi italijanska agencija ANSA.

On je optužen da je oklevetao premijerku Đorđu Meloni tokom srednjoškolske debate o rusko-ukrajinskom ratu kada je Melonijeva bila jedina opozicija vladi nacionalnog jedinstva koju je predvodio tadašnji premijer Mario Dragi.

Italijanska premijerka za to vreme pomno prati dešavanja u Gazi.

Đorđa Meloni izjavila je da se Italija protivi kopnenom upadu izraelskih snaga u grad Rafa u Pojasu Gaze.

"Ponovićemo naše protivljenje vojnoj akciji Izraela na terenu u Rafi, koja bi mogla da ima još katastrofalnije posledice po civile koji se nalaze u toj oblasti", rekla je Meloni poslanicima u italijanskom Senatu, prenosi Rojters.

Dodala je da je prioritet otvaranje novih kopnenih puteva za slanje humanitarne pomoći, nakon što je počeo sa radom pomorski koridor od Kipra do Pojasa Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da će Izraelske odbrambene snage (IDF) ući u Rafu u okviru kopnene operacije, dodavši da je to rekao i predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u telefonskom razgovoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading