NAPADAJU DANJU I NOĆU, JAKO BLIZU SU DONJECKA: Sirski u očaju zbog dešavanja na frontu, Ukrajinci nemaju ni pomoć Zapada

Autor:

Svet

06.04.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Oružane snage Ukrajine posebno je teško na pravcu Bahmuta, u oblastima istočno od Časovog Jara i Kleščejevke

NAPADAJU DANJU I NOĆU, JAKO BLIZU SU DONJECKA: Sirski u očaju zbog dešavanja na frontu, Ukrajinci nemaju ni pomoć Zapada

Foto: Tanjug/AP

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da je situacija na frontu sa ruskim snagama posebno teška na Bahmutskom i Avdejevskom pravcu.

"Rusija sada napada dan i noć, koristeći jurišne grupe uz podršku oklopnih vozila. Njen cilj se nije promenio - neprijatelj želi da dođe do administrativne granice Donjecke oblasti", naveo je Sirski, prenosi Unian.

Prema njegovim rečima, za Oružane snage Ukrajine posebno je teško na pravcu Bahmuta, u oblastima istočno od Časovog Jara i Kleščejevke.

Sirski je dodao da je situacija teška i na Avdejevskom pravcu i naveo da se najteže borbe danas nastavljaju na području Pervomajskog i Vodjanoga, kao i istočno od Časovog Jara, gde ruske snage pokušavaju da probiju ukrajinsku odbranu.

On je naveo da je Časov Jar pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Proruske vlasti saopštile su 5. aprila da su ruske snage ušle u predgrađe grada Časov Jar, u regionu Donjecka.

U međuvremenu, najmanje jedna osoba je ubijena, a jedna ranjena, u poslepodnevnom ruskom napadu na ukrajinski grad Harkov, rekao je danas guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov.

U popodnevnom napadu, Rusija je koristila navođene bombe, istakao je gradonačelnik Harkova Ihor Terekov, preneo je Kijev independent.

Pogođen je okrug Ševčenkivskij, a došlo je i do oštećenja na civilnoj infrastrukturi, dodao je Sinehubov na Telegramu.

Broj žrtava bi mogao da bude veći, jer se još utvrđuju sve činjenice i posledice napada.

U noćašnjem ruskom napadu na Harkov, poginulo je još šest osoba, a 10 je ranjeno, dodao je Terekov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading