AMERIKANCI UPOZORILI RUSE NA NAPAD ISIS-a?! Moskva nije ozbiljno shvatila obaveštenja, a reakcija Putina zapanjujuća (VIDEO)

Autor:

Svet

23.03.2024

00:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U martu, Sjedinjene Države su dobile obaveštajne podatke da filijala ISIS-a u Avganistanu planira napad na Moskvu

AMERIKANCI UPOZORILI RUSE NA NAPAD ISIS-a?! Moskva nije ozbiljno shvatila obaveštenja, a reakcija Putina zapanjujuća (VIDEO)

Foto: YouTube/Guardian News/Printscreen, Profimedia

Teroristička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi. Američki zvaničnici potvrdili su za Njujork Tajms autentičnost izjave grupe.

U martu, Sjedinjene Države su dobile obaveštajne podatke da filijala ISIS-a u Avganistanu planira napad na Moskvu, rekli su izvori za Njujork Tajms. Jedan američki zvaničnik je rekao da pripadnici ISIS-a "aktivno deluju u Rusiji".

Američki zvaničnik rekao je za CBS News da SAD imaju obaveštajne podatke da podrže tvrdnju ISIS-a o odgovornosti za napad i da Vašington "nema razloga da sumnja u te tvrdnje".

Njujork Tajms takođe piše da su američki zvaničnici, pored javnog upozorenja 7. marta, privatno obavestili svoje ruske kolege o obaveštajnim podacima koji ukazuju da se sprema napad.

Istražitelj, Hristo Grozev, je izvestio da je američka Ambasada upozorila ruske obaveštajne službe na dobijanje "određenih dokaza" o pripremi terorističkog napada ISIS-a. Prema njegovim rečima, ruska strana je odgovorila da informacije koje su dali Amerikanci "nisu dovoljno konkretne“. Nakon toga, kako Grozev primećuje, u Rusiji je i dalje bilo hapšenja "određenih članova ćelija ISIS-a".

- To jest, FSB je ipak odlučio da zna koga da uhapsi i počeli su da hapse - rekao je Grozev.

Ambasada SAD u Ruskoj Federaciji objavila je 7. marta upozorenje o mogućim terorističkim napadima u Moskvi u naredna dva dana. U poruci se navodilo da "ekstremisti planiraju da napadnu velika okupljanja ljudi u Moskvi, uključujući koncerte, u bliskoj budućnosti".

Na nedavnom kolegijumu FSB-a, predsednik Rusije, Vladimir Putin, je podsetio na "provokativne izjave niza zvaničnih zapadnih struktura o mogućnosti terorističkih napada u Rusiji".

- Sve ovo liči na čistu ucenu i nameru da se zastraši i destabilizuje naše društvo - izrazio je mišljenje Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žorž

23.03.2024 18:30

Baš me čudi da nisu verovali Amerima pa oni su u sve to i umešani🤣😂😛🥴