JEVGENIJ PRIGOŽIN JE ŽIV?! Fotografija na društvenim mrežama podigla buru o sudbini osnivača Vagnera (FOTO)

Autor:

Svet

15.03.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, rekao je u oktobru prošle godine da su istražitelji našli fragmente ručne bombe u telima mrtvih iz aviona u kome je poginuo osnivač Vagnera.

JEVGENIJ PRIGOŽIN JE ŽIV?! Fotografija na društvenim mrežama podigla buru o sudbini osnivača Vagnera (FOTO)

Foto: Profimedia

Većina Rusa je 23. avgusta prošlog avgusta sedela ispred televizije i čekala rezultate istrage o istini o ljudima koji su poginuli u avionu koji je eksplodirao iznad Moskve.

Poznato je da je pao privatni avion Jevgenija Prigožina, vođe plaćeničke grupe Vagner, koja je dva meseca pre nesreće vodila vojnu pobunu protiv ruskog vojnog vrha.

Pet meseci nakon potvrde o smrti vođe čuvene privatne ruske vojne jedinice, pojavile su se slike na društvenim mrežama za koje korisnici tvrde da je na njima vođe Vagner grupe izazvali su široku kontroverzu.

Na stranicama društvenih mreža mnogi korisnici veruju da je paramilitarni lider koji se pobunio protiv ruskog predsednika, Vladimira Putina, još uvek živ.

Na slikama se vidi osoba koja veoma podseća na vođu ruske grupe kako sedi u vozu, a čak i na njegovoj ruci je logo same Vagnerove organizacije, Vagner PMC, što je dovelo do zabune na ruskim društvenim stranicama.

Dok su jedni smatrali da je osoba na slici definitivno Jevgenij Prigožin, zbog velike sličnosti između njega i osobe prikazane na slici iz voza, drugi tvrde da je Jevgenij Prigožin umro i da nema mesta sumnji po ovom pitanju i da je živ ne bi se slobodno kretao u javnosti i gradskom prevozu.

Drugi veruju da je na fotografiji zapravo Jevgenij Prigožin, ali je stara i neko ju je ponovo objavio da bi stvorio zabunu, dok su neki uvereni da je na slici osoba koja liči na vođu pobunjenika i ništa više.

Podsetimo, osnivač privatne vojne kompanije Vagner, Jevgenij Prigožin, nastradao je 23. avgusta 2023. godine kad se njegov poslovni mlaznjak srušio u Tverskoj oblasti. Poslovni avion sa 10 putnika i članova posade srušio se u blizini sela Кuženkino na putu od Moskve do Sankt Peterburga.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, rekao je u oktobru prošle godine da su istražitelji našli fragmente ručne bombe u telima mrtvih iz aviona u kome je poginuo osnivač Vagnera, Jevgenij Prigožin.

Putin je dodao da je šef Istražnog komiteta, Aleksandar Bastrikin, saopštio da nije bilo spoljnog uticaja na letelicu Vagnera.

- Šef istražnog komiteta mi je pre neki dan javio da su pronađeni fragmenti ručnih bombi u telima poginulih u padu aviona - rekao je Putin na plenarnoj sednici međunarodnog debatnog kluba Valdaj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading