"ON JE BEZOBRAZNI KLOVN" Teške reči Nikolasa Madura na račun Volodimira Zelenskog (VIDEO)

Autor:

Svet

12.03.2024

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno je papa Franja izjavio da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti i da, kako je naveo, podigne "belu zastavu" i pregovara sa Rusijom o prekidu rata.

"ON JE BEZOBRAZNI KLOVN" Teške reči Nikolasa Madura na račun Volodimira Zelenskog (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, podržao je predlog pape Franje da Ukrajina otpočne mirovne pregovore.

On je oštro osudio izjave ukrajinskog predsednika, Volodimira Zelenskog, protiv pontifika, nazvavši ga "klovnom".

Zelenski je u svojoj video poruci rekao da je "zahvalan onima koji podržavaju ukrajinsku vojsku molitvom i razgovorom, a ne da se bave virtuelnim posredovanjem negde na 2.500 kilometara udaljenosti".

Maduro je istakao da se papa Franja, poštovan u celom svetu, zalaže za mir i pregovore, jer razume da se samo na taj način može okončati sukob, a Zelenski ga neprimereno vređa.

- A, onda dođe predsednik Ukrajine i vređa papu. Zelenski me sve više podseća na takozvanog bivšeg samoproglašenog predsednika Venecuele, Huana Gvida, kojeg je venecuelanska opozicija napustila i koji se trenutno nalazi u Sjedinjenim Državama. On je isti bezobrazni klovn kao i poraženi Gvido, jednako loš za svoj narod - poručio je Maduro u svom televizijskom programu "Sa Madurom".

Prethodno je papa Franja izjavio da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti i da, kako je naveo, podigne "belu zastavu" i pregovara sa Rusijom o prekidu rata.

Istovremeno, dodao je da kada neko vidi da je "poražen, da nešto ne ide, treba da pokaže hrabrost i pregovara" kako bi sprečio da se desi ono najgore i izbegao nove smrti. 

U svom odgovoru upotrebio je termin "bela zastava", koji se čuo u novinarskom pitanju, što su mnogi mediji protumačili kao poziv na kapitulaciju Kijeva. 

Ukrajinski ministar spoljnih poslova, Dmitrij Kuleba, poručio je Vatikanu da obrati posebnu pažnju na svoju ulogu u Drugom svetskom ratu, ističući da se Kijev nikada neće predati, dok je Zelenski odbacio papinu inicijativu za mirno rešenje, nazvavši je "virtuelnim posredovanjem"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading