NAJPRE SU ZAVRBOVALI NJENU BAKU, A ONDA JE NASTAO PAKAO: Devojka opisala torturu života u religioznom kultu (VIDEO)

Autor:

Svet

05.03.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednoj od svojih objava, koja je sakupila 2,9 miliona sviđanja, Jolanda je pokazala totalnu transformaciju kroz koju je prošla.

NAJPRE SU ZAVRBOVALI NJENU BAKU, A ONDA JE NASTAO PAKAO: Devojka opisala torturu života u religioznom kultu (VIDEO)

Foto: YouTube/Lifetime/Printscreen

Jolanda je devojka koja je sa 19 godina pobegla iz kulta, a u svojim TikTok snimcima objasnila je kako je živela i kako je došlo do toga da bude u kultu.

- Rođena sam u poligamističkom kultu i ovo je moja priča. Sve je počelo od moje bake. Živela je u San Francisku kada su misionari LDS Mormona pokucali na njena vrata. Pustila ih je unutra i na kraju se pridružila LDS-u. Preselila se u Solt Lejk Siti i počela da radi u hramu. Verujem da je tu upoznala jednog od muškaraca iz kulta u kom sam rođena. Posle se preselila u gradić gde je moja mama rođena, a onda i ja - počela je priču Jolanda i nastavila:

- Onda se moja mama udala za mog tatu. Ona je bila druga žena mog oca. Već je imao prethodnu ženu i imali su decu. Dakle, ona je bila njegova druga žena, i sa njim je imala devetoro dece. Mom tati su zbog greške oduzeli porodicu i moju mamu poslali da živi sa drugim čovekom koji je u to vreme isto imao drugu ženu i decu. Ja sam odrasla sa tom porodicom do svoje 19-te godine - ispričala je Jolanda.

Jolandi je život potpuno drugačiji od života jedne prosečne tinejdžerke. Budući da je rođena i da je odrastala u porodici pripadnika verske sekte Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, živela je pod potpuno drugačijim pravilima nego pripadnici njene generacije.

U svojoj ispovesti devojka je otkrila kako se suočavala sa tim ekstremnim pravilima grupe kojoj je pripadala, kao i koliko je žudela za životom za koji je znala da postoji van njene porodice.

Morala je da poštuje poseban dres kod, koji je podrazumevao nošenje odeće koja prekriva celo telo i gde se mogu videti samo lice, šake i stopala.

- Nismo smele da nosimo ništa što bi privuklo suprotni pol. Nismo smele da šišamo kosu, da koristimo internet ili TV, u suštini sve što je zabavnog karaktera - rekla je Jolanda.

U jednoj od svojih objava, koja je sakupila 2,9 miliona sviđanja, Jolanda je pokazala totalnu transformaciju kroz koju je prošla, kao i novi život, i to kroz putovanja, nošenje kupaćih kostima poput svojih vršnjakinja, kao i atraktivne odeće u kojoj izgleda lepo i moderno. Ona je u snimku kojim je prikazana njena promena šminkerkama otkrila kako se nikada nije šminkala, kao i da bi samo nekada eventualno stavila maskaru.

Jolanda je i u jednoj poznatoj američkoj rijaliti emisiji "Lajftajm" otkrila s čim se suočavala u prethodnom životu, naglasivši da više nije mogla da trpi pritisak i onda je pobegla. Ipak, naglasila je kako je tužna zbog činjenice da više neće videti svoju porodicu, niti moći da priča sa njima. Ljudi su joj u komentarima uputili reči podrške rekavši da zaslužuje slobodu i sreću poput svih nas, kao i da se nadaju da će to pronaći u novom životnom poglavlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading