PISANJE POLITIKA PODIGLO VELIKU PRAŠINU U BRISELU: Hitno se oglasio Vladimir Bilčik o susretima sa Novicom Antićem

Autor:

Svet

05.03.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilčik je rekao da ni u jednom trenutku nije znao za bilo kakve veze sa FSB-om od strane osobe sa kojom se sreo.

PISANJE POLITIKA PODIGLO VELIKU PRAŠINU U BRISELU: Hitno se oglasio Vladimir Bilčik o susretima sa Novicom Antićem

Foto: youtube.com/Európske Noviny

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, izjavio je danas da je na sastanku sa Novicom Antićem iz Srpskog vojnog sindikata razgovarao o pitanjima koja se odnose na zapošljavanje vojnika i pravne procese vezane za tu temu.

On je tako reagovao na pisanje briselskog portala "Politiko" da je on jedan od članova Evropskog parlamenta sa kojim se sastajao, kako je navedeno, srpski agent, kako bi se za potrebe ruske obaveštajne službe infiltrirao u tela EU.

- Kao stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, učestvujem u brojnim sastancima sa različitim zainteresovanim stranama kako bih prikupio uvide koji se odnose na region. Ovi sastanci su suštinska komponenta mojih dužnosti. Predmetni sastanak, koji je zatražila Evropska federacija sindikata javnih službi, bio je fokusiran na rešavanje pitanja zapošljavanja vojnika i tekućih pravnih bitaka u vezi sa ovom temom - napisao je Bilčik u saopštenju objavljenom na platformi Iks.

On je rekao da ni u jednom trenutku nije znao za bilo kakve veze sa FSB-om od strane osobe sa kojom se sreo, niti se tokom sastanka razgovaralo o pitanjima Rusije ili Ukrajine.

- Pošto se EU suočava sa značajnim izazovima povezanim sa stranim mešanjem i dezinformacijama iz Rusije, ja sam posebno oprezan u pogledu ovih pretnji. To je vidljivo i iz mog rada i glasačkog dosijea o ovim pitanjima - rekao je Bilčik.

Foto: YouTube/K1 Televizija/Printscreen

 

Briselski "Politiko" objavio je danas, pozivajući se na izveštaj zapadnih obaveštajnih službi da je otkriveno da Rusija koristi srpskog agenta kako bi se infiltrirala u tela Evropske unije i zbog širenja proruskog narativa o invaziji Ukrajine.

Navedeno je i da je Novica Antić, za koga se tvrdi da ima veze sa pripadnicima FSB, održao sastanke sa evropskim zvaničnicima, a posebno sa poslanicima Evropskog parlamenta, među kojima su bili nemačka poslanica Zelenih, Viola fon Kramon-Taubadel, poslanica italijanskih socijalista i demokrata, Alesandra Moreti, i slovački član Grupe konzervativne Evropske narodne partije, Vladimir Bilčik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading