AMBASADORI EU ODBILI SASTANAK SA LAVROVOM: Medvedev zahteva rigoroznu odmazdu

Autor:

Svet

05.03.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavrov je ranije rekao da je pozvao ambasadore zemalja Evropske unije na sastanak radi razjašnjenja uoči ruskih predsedničkih izbora.

AMBASADORI EU ODBILI SASTANAK SA LAVROVOM: Medvedev zahteva rigoroznu odmazdu

Foto: Tanjug/AP

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, smatra da zbog odbijanja da se sastane sa šefom ruske diplomatije, Sergejem Lavrovom, ambasadori zemalja Evropske unije (EU) treba da budu proterani iz Rusije.

- Ambasadori zemalja EU u Rusiji odbili su da se sastanu sa ruskim ministrom spoljnih poslova. Tobože po savetu Brisela. To je u suprotnosti sa samom idejom o postojanju diplomatskih misija i ulozi ambasadora. U stvari, sve ove ambasadore treba proterati iz Rusije i sniziti nivo diplomatskih odnosa sa zemljama Evropske unije - napisao je političar na društvenoj mreži Iks.

Lavrov je ranije rekao da je pozvao ambasadore zemalja Evropske unije na sastanak radi razjašnjenja uoči ruskih predsedničkih izbora, ali su dva dana pre zakazanog događaja oni to odbili.

Predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije, Marija Zaharova, smatra da ovakvo ponašanje ambasadora dovodi u pitanje značaj njihove delatnosti u Ruiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading