UŽAS U AMERICI: U masovnoj pucnjavi u Orlandu najmanje jedna osoba izgubila život!

Autor:

Svet

29.02.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje jedna osoba je nastradala, a nekoliko je povređeno u pucnjavi u Orlandu na Floridi, saopštila je tamošnja policija.

UŽAS U AMERICI: U masovnoj pucnjavi u Orlandu najmanje jedna osoba izgubila život!

Foto: Tanjug/AP

Oko 23 sata po lokalnom vremenu, službenici policijske uprave u Orlandu odgovorili su na poziv iz područja Ajron Vedž Drajv i Saut Lejk Orlando u vezi sa nekoliko ispaljenih hitaca i, po dolasku na lice mesta, zatekli su više osoba.

Radimo na identifikaciji svih povređenih. Istraga je u toku, kada budemo imali više informacija informisaćemo javnost - saopšteno je, javlja SI-Bi-Es njuz (CBS News), a prenosi Blic.

Ovakvi vatreni okršaji su učestala pojava u Sjedinjenim Državama, pre svega kao posledica liberalnog američkog zakona o naoružanju.

Podsetimo, 23. januara se dogodila stravična tragedija u Čikagu. Naime, najmanje osam osoba je izgubilo život u dva odvojena pucnjava u predgrađu ovog grada u državi Ilinois, a istog čoveka sumnjiče za ova zlodela, izveštava Si-En-En.

Prema izveštaju, policija u Čikagu je pokrenula poteru za 23-godišnjim Romeom Nensom. On je prvo u nedelju ubio jednog čoveka, a zatim u Džolijetu, južnom predgrađu grada, u dve susedne kuće, ubio sedam osoba.

Prva žrtva, Tojosi Bakare, imigrant iz Nigerije, bila je poznata, dok se sedam novih žrtava smatra da su u porodičnoj vezi, prema američkim medijima.

Policija je pratila Nensov automobil (crveni Tojota Kamri), a na njegovoj prijavljenoj adresi, otkrivena su tela dvoje ljudi, a zatim još petoro. Motiv za ove zločine još nije poznat, ali je utvrđeno da je ubica poznavao žrtve, koje trenutno nisu identifikovane. FBI je uključen u istraživanje.

Ja sam policajac već 29 godina. Ovo je verovatno najgori zločin koji sam ikada video - rekao je šef policije Džolijeta Vilijam Evans.

Izvršio samoubistvo

Pored toga, u pucnjavi je ranjena 42-godišnja žena, za koju se sumnja da je ista osoba, ali nije u rodbinskoj vezi sa ostalim žrtvama. 

Muškarac tražen zbog ubistva osam osoba u predgrađu Čikaga Džolijet izvršio je samoubistvo pištoljem nakon što ga je policija pronašla i opkolila u Nataliji u Teksasu, prenosi En-Bi-Si.

Policija u Teksasu potvrdila je da je oko 20.30 pronašla osumnjičenog za ubistvo u Džolijetu i opkolila ga.

Kako se navodi, on je potom izvršio samoubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading