DANIJELA UHAPŠENA POSLE 30 GODINA BEKSTVA! Optužena za pljačku i pokušaj ubistva SKRIVALA SE sve dok nije napravila OVU GREŠKU

Autor:

Svet

27.02.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijela je uhapšena u petak, a ovo čak ni policija nije očekivala da će uspeti da učini

DANIJELA UHAPŠENA POSLE 30 GODINA BEKSTVA! Optužena za pljačku i pokušaj ubistva SKRIVALA SE sve dok nije napravila OVU GREŠKU

Foto: dpa Picture-Alliance via AFP / AFP / Profimedia

Pripadnica nemačke militantne grupe Frakcija Crvene armije (RAF) Danijela Klete uhapšena je u Berlinu posle više od 30 godina u bekstvu nakon što je optužena za oružanu pljačku i pokušaj ubistva, saopštili su danas tužioci.

Tužilac u tom slučaju Markus Hojsler rekao je da je Klete (65) uhapšena u ponedeljak, preneo je Rojters.

Hapšenje je usledilo nakon što je policija zatražila od građana da pošalju informacije o tri begunca iz RAF-a u popularnoj TV emisiji o zločinima pre dve sedmica, posle čega je usledilo 250 dojava.

Klete, koja zajedno sa preostala dva begunca iz bande, Burkhardom Garvegom i Ernst-Folkerom Štaubom pripada tzv trećoj generaciji RAF-a, potcenila je dojave građana i nije napravila "plan B" za novo bekstvo pa su joj brzo stavljene lisice na ruke.

Špigel je objavio da je policija pronašla municiju u stanu u centralnom berlinskom okrugu Krojcberg gde je Klete uhapšena.

Optužbe sa kojima se suočava Klete, zajedno sa Garvegom i Štaubom, odnose se na oružanu pljačku miliona evra i na najmanje jedan pokušaj ubistva počinjen između 1999. i 2016. godine.

Ali ti zločini nisu počinjeni u ime RAF-a, navodi Rojters.

RAF je nastao 1970. iz nemačkih studentskih protesta protiv rata u Vijetnamu.

Grupa je uzela taoce i ubila najmanje 33 osobe, uključujuci javne službenike, policajce, poslovne lidere i američke vojnike, na vrhuncu svoje aktivnosti 1970. Frakcija Crvene armije bila je zapadnonemačka krajnje levičarska militantna grupa osnovana 1970. godine i aktivna do 1998. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading