UMRO DŽEJKOB ROTŠILD!

Autor:

Svet

26.02.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rotšild je bio i zamenik predsednika tadašnje televizije BSkyB, a bio je i predsednik poverenika u Nacionalnoj galeriji

UMRO DŽEJKOB ROTŠILD!

Foto: Profimedia

Finansijer i član bankarske porodice Rotšild, lord Džejkob Rotšild, preminuo je u 87. godini, saopštila je njegova porodica.

"Naš otac Džejkob je bio izuzetno prisutan u životima mnogih ljudi, vrhunski finansijer, šampion umetnosti i kulture, odan javni službenik, strastveni pobornik dobrotvornih ciljeva u Izraelu i jevrejskoj kulturi, strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda. Biće sahranjen u skladu sa jevrejskim običajem u krugu porodice", naveli su njegovi najmiliji.

Džejkob Rotšild karijeru je započeo u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963. godine, a 1980. godine je sa Markom Vajnbergom osnovao tadašnju "J Rothschild Assurance Group", sada "St James's Place".

Takođe je osnovao "Windmill Hill Asset Management".

Rotšild je bio i zamenik predsednika tadašnje televizije BSkyB, a bio je i predsednik poverenika u Nacionalnoj galeriji, prenosi Telegraf.rs.

Rotšild je pre osam godina dao zanimljiv intervju u kojem je izneo niz tvrdnji da je čovečanstvo pod dirigentskom palicom centralnih banaka.

"Šefovi centralnih banki nastavljaju najveći monetarni eksperiment u istoriji, a posledice ultraniskih kamata se ne mogu predvideti", rekao je tada Rotšild.

"Svet već nekoliko godina živi u finansijskom eksperimentu koji vrše centralne banke - besomučno se štampaju rekordna novčana sredstva, dok se kamate spuštaju do istorijskog minimuma", navodio je u pismu klijentima rukovodilac fonda "RIT Kapital partners" lord Džejkob Rotšild.

Monetarno pumpanje, prema njegovim rečima, povlači za sobom porast cena akcija (oko tri puta od 2008. godine na američkom tržištu) i državnih obveznica, preneo je Sputnjik.

U ovom eksperimentu, poručuje Rotšild, stran je realni sektor ekonomije, iako šefovi svetskih centralnih banaka kao glavni cilj navode njegovu obnovu.

Skoro sve vrste investicija su porasle monetarnim prilivom, dodao je Rotšild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading