TRI MESECA PRED SMRT OTVORIO DUŠU! Deda ubijenog MMA borca bio VOĐA AFRIČKOG PLEMENA - Neverovatna životna priča Stefana Savića! (VIDEO)

Autor:

Hronika

25.02.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan je jedan od dvojice izbodenih te noći, a preminuo je samo tri meseca nakon što je uspeo da ostvari najveći uspeh u karijeri i da osvoji medalju za Srbiju.

TRI MESECA PRED SMRT OTVORIO DUŠU! Deda ubijenog MMA borca bio VOĐA AFRIČKOG PLEMENA - Neverovatna životna priča Stefana Savića! (VIDEO)

Foto: Instagram/_savkes

Tragične vesti došle su u nedelju ujutru iz Beograda gde je preminuo 23-godišnji reprezentativac Srbije u MMA Stefan Savić.

Njega je za sada nepoznati napadač ubo nožem u predelu srca u noći između subote i nedelje na rasksnici Dobračine i Dunavske ulice, a nesrećni Stefan je preminuo u bolnici ujutru.

Stefan je jedan od dvojice izbodenih te noći, a preminuo je samo tri meseca nakon što je uspeo da ostvari najveći uspeh u karijeri i da osvoji medalju za Srbiju.

Ali to je samo deo njegove priče, pošto dolazi iz neverovatne porodice i njegov sportski put je bio jako dug iako je imao tek 23 godine.

"Dođem ja da treniram MMA i vrate me kući jer sam bio mnogo mali. Kažu mi imaš 11-12 godina, dođi kad napuniš 14. Tako je i bilo. Tu sam nešto dolazio, odlazio... Odem prvo na boks, ali su treninzi bili kasno, kasno sam se vraćao kući i moji mi zabrane! Odem na kung fu, ving čun, nešto se zakačim u školi i kažem : 'Pa šta je ovo? Neću da radim ovo!' Odem na boks, završim sa tim problemom u školi i onda odem kod Ćose i ostanem kod njega i tu sam od 2014. godine", govorio je pre samo tri meseca u podkastu "MMA institut" Savić o početku svoje karijere u MMA timu "Eklektik" gde je trenirao kod Borislava Ćosića.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, youtube/printcreen/MMA INSTITUT

 

 

Nakon nekoliko amaterskih borbi i ispadanja od Ovena Kartidža na startu Svetskog prvenstva 2022. godine godinu dana kasnije je došao kao mnogo bolji borac. Pobedio je Austrijanca Vinsenta Keniga u prvoj borbi, zatim je bio bolji od Marija Stefana iz Angole i na kraju ga je zaustavio Gadži Gažiev iz Bahreina u polufinalu. Ipak u Tirani je na Svetskom prvenstvu uzeo medalju i to mu je bila nažalost poslednja borba.

"Njegov deda je kralj afričkog plemena! Ovo je istina, 15.000.000 stanovnika ima pleme i on je bio kralj tog plemena. Sad nije normalno da belac bude kralj tog plemena ali on je nešto finansijski pomogao plemenu", rekao je njegov trener Borislav Ćosić, a Stefan je nastavio:

"Srbin iz Kuršumlije kralj plemena Igbo u Nigeriji! On je bio geometar tamo i neke vakcine je kupio. Pomogao je te ljude da se izleče i proglasili su ga za kralja."

Na kraju je otkrio da je njegov deda Molotov Moca Savić morao da ode iz Nigerije jer je dva puta pokušan atentat na njega.

"Tamo ti se puca sa kalašima, tamo ti je rat, tamo ti život ne vredi ništa. Plate ti ubistvo 60 dolara, tamo ti ne vrediš kao čovek", istakao je Stefan.

Njegov deda koji je ime dobio po nekadašnjem visokom zvaničniku Sovjetskog Saveza Vjačeslavu Molotovu proglašen je za kralja Igboa kada je tamo radio kao inženjer "Energoprojekta". Navodno je dodirom lepeze od lavlje kandže i antilopine kože inaugurisan. 

"Pleme Igbo broji šesnaest miliona ljudi, njegovi pripadnici su vrlo gostoljubivi, rasuti su po celoj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kuću, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hleb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske. Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspešne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan", rekao je Savić jednom prilikom.

On je rođen u Kuršumliji 1947. godine, završio je geodeziju, a nakon što je radio na brojnim velikim projektima u Jugoslaviji "Energoprojekt" ga je osim u Nigeriju slao u Kuala Lumpur, Singapur, Keniju, Peru i brojne druge zemlje, piše Mondo. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
simeon

26.02.2024 15:11

Nazalost, ni u ovakvoj Srbiji Zivot ne vredi nista!