ŠOKANTNO PRIZNANJE ZELENSKOG: Preko 31.000 ukrajinskih vojnika izgubilo život u ratu!

Autor:

Svet

25.02.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik priznao gubitke od 31,000 vojnika u ratu sa Rusijom

ŠOKANTNO PRIZNANJE ZELENSKOG: Preko 31.000 ukrajinskih vojnika izgubilo život u ratu!

Foto: Tanjug/AP


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izneo je retku priznanicu o gubicima zemlje u ratu sa Rusijom, tvrdeći da je najmanje 31,000 ukrajinskih vojnika izgubilo život tokom punog napada 2022. godine. On je osporio ruske tvrdnje o mnogo većem broju ukrajinskih žrtava, ističući da su desetine hiljada civila u okupiranim delovima zemlje takođe izgubile život.

Nezvanične procene govore o još većim gubicima

Veoma je značajno istaći da se ovi podaci ne mogu nezavisno verifikovati, a gubici Ukrajine na ratištu su čuvana tajna. Međutim, američki zvaničnici procenjuju da je oko 70,000 vojnika izgubilo život, dok je skoro dvostruko veći broj ranjen.

Posledice rata na ukrajinske snage i civile

Ovo priznanje predsednika Zelenskog baca svetlo na razmere tragedije koja se odvija u Ukrajini. Rat sa Rusijom je ostavio dubok trag na ukrajinske vojne snage i civile, sa hiljadama porodica koje su izgubile svoje voljene i sa još većim brojem ljudi koji su povređeni ili su pretrpeli traume tokom sukoba.

Zelenski je istakao da su gubici ukrajinskih vojnika i civila u okupiranim delovima zemlje neprikazani, što dodatno naglašava težinu situacije i potrebu za međunarodnom podrškom i pažnjom prema ovoj humanitarnoj krizi.

Ukrajinski predsednik je takođe naglasio da je potrebno pronaći rešenje za okončanje ovog sukoba kako bi se sprečile dalje patnje i gubici života. Ovo priznanje je korak ka transparentnosti o teškim posledicama rata i može poslužiti kao podsticaj za međunarodnu zajednicu da pruži podršku u rešavanju ovog konflikta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading