OVAJ GRAD U UKRAJINI JE NOVA AVDEJEVKA! U toku žestoke borbe, snimci Ribara izazvale paniku među ljudima, vojska NA NOGAMA!

Autor:

Svet

24.02.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska strana tvrdi da uspešno odbija ruske napade, navodeći da su likvidirali sve ruske vojnike u Rabotinu.

OVAJ GRAD U UKRAJINI JE NOVA AVDEJEVKA! U toku žestoke borbe, snimci Ribara izazvale paniku među ljudima, vojska NA NOGAMA!

Foto: Credit: Narciso Contreras / AFP / Profimedia

Današnji dan, 24. februar 2022. godine, obeležava se kao početak rata u Ukrajini, a pre dve godine, upravo na ovaj dan, ruske jedinice su uspele da probiju liniju odbrane i da stignu do centra Rabotina.

Vojni bloger poznat pod nadimkom "Ribar" objavio je nekoliko snimaka na kojima su zabeleženi oklopni transporteri ruske vojske kako prolaze Ševčenkovom ulicom, prenosi Mondo.

- Važno je napomenuti da vozila idu od zapada ka istoku bez straha da će biti pogođena. To indirektno ukazuje na povlačenje ukrajinskih oružanih snaga na severnu periferiju sela u području groblja. Jedino pogodno odbrambeno mesto za ukrajinske formacije i ustočnom delu ostaje dom kulture. Situacija se dinamično odvija i pozicije prelaze iz ruke u ruku tokom dana. Sada je glavno za Oružane snage Rusije da se učvrste na postignutim linijama i spreče protivnapad sa obe strane - navodi vojni bloger "Ribar".

Ukrajinska tvrdnja o odbijanju ruskih napada

Ukrajinska strana tvrdi da uspešno odbija ruske napade, navodeći da su likvidirali sve ruske vojnike u Rabotinu. Kanal "Deep State" objavio je i snimak 65. brigade na kojem se vidi kako dron ispušta granatu na ruske vojnike. "Neprijatelj nastavlja da napada selo, ali bez velikog uspeha. Grupa neprijatelja je ponovo ušla u Rabotino, međutim, odbrambene snage su ih otkrile i već su likvidirane", navodi kanal "Deep State".

Povratak kontrole u Rabotinu

Ukrajinska vojska je uspela da povrati kontrolu u Rabotinu pre oko pet meseci, a sada se situacija ponovo zaoštrava. Izveštaji o dinamičnim borbama i promeni pozicija nagoveštavaju da je borba za Rabotino i dalje aktuelna.


Na današnji dan se sećamo početka rata u Ukrajini, ali i aktuelnih dešavanja u Rabotinu koja potvrđuju da je situacija i dalje napeta i neizvesna.

(Mondo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading