DA RUSI NISU NAPALI UKRAJINCE, NI HAMAS NE BI UDARIO NA IZRAEL: Đorđa Meloni šokirala izjavom u Kijevu, a onda je i OVO REKLA!

Autor:

Svet

24.02.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Italije iz meseca u mesec sve više izjavama počinje da ozbiljno skreće pažnju sveta na sebe

DA RUSI NISU NAPALI UKRAJINCE, NI HAMAS NE BI UDARIO NA IZRAEL: Đorđa Meloni šokirala izjavom u Kijevu, a onda je i OVO REKLA!

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Premijerka Italije Đorđa Meloni stigla je u Kijev gde je jedna od gošća obeležavanja dvogodišnjice "specijalne operacije" Rusije u Ukrajini.

Meloni je ovom prilikom rekla kako je ruska invazija na Ukrajinu postavila temelje za Hamasov napad 7. oktobra na južne delove Izraela.

"Da Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu, po svoj prilici Hamas ne bi pokrenuo takav napad na Izrael. Bilo bi neizbežno da tako ozbiljno kršenje međunarodnog sistema zasnovanog na zakonu štaviše od stalnih članica Saveta bezbednosti UN-a, ima kaskadne posledice na druga područja svita - od Bliskog istoka, Balkana pa do Afrike. Ovo je igra koju igramo i moramo biti svesni. Ako se međunarodna zakonitost ne uspostavi ponovo u Ukrajini, sukobi će se umnožavati", rekla je Meloni.

Ova izjava nije naišla na dobre reakcije ne samo u Evropi. Na društvenim mrežama mnogo je ljudi, naročito iz Izraela koji su se ozbiljno brecnuli na konstataciju Đorđe Meloni.

Meloni je u Kijevu rekla kako Zapad mora da nastavi sa svojom podrškom Kijevu.

"Italija, Evropa i Zapad moraju i dalje biti na strani Kijeva. Braniti Ukrajinu ne znači voleti rat, već upravo suprotno. To znači sprečiti rat, zaštititi naš nacionalni interes i sprečiti da se međunarodni sistem zasnovan na pravilima definitivno raspadne. Nikome, pre svega nama Evropljanima, nije pogodan svet u kojem postoji haos, a ne sila zakona", dodala je Meloni.

Rusija se nije oglašavala danas povodom obeležavanja dvogodišnjice početka rata u Ukrajini ali svakako da pomno prati šta se sve dešava u Kijevu i ko je tamo došao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mile

24.02.2024 14:16

Italijani kao narod nisu losi Na zalost takodje su narod u koga se nemoze imati poverenje Danas kazu jedno sutra drugo Tako da je nabolje snjima ne imati posla