IZRAELSKA VOJSKA GRANATIRALA CILJEVE HEZBOLAHA U JUŽNOM LIBANU! Neće se zaustaviti dok ga ne pretvore u PEPEO!

Autor:

Svet

23.02.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored napada avionima, IDF je takođe saopštio da su tenkovi granatirali područje u blizini Ajta eš Šaba kako bi "uklonili pretnju".

IZRAELSKA VOJSKA GRANATIRALA CILJEVE HEZBOLAHA U JUŽNOM LIBANU! Neće se zaustaviti dok ga ne pretvore u PEPEO!

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska (IDF) izvela je napade na Hezbolah u južnom Libanu, ciljajući nekoliko važnih položaja ove terorističke grupe.

Prema saopštenju IDF-a, napadi su izvedeni borbenim avionima i tenkovima, a mete su uključivale infrastrukturu Hezbolaha u Labuneu i zgradu u Kafr Kili koju koristi ova teroristička grupa. Izraelska vojska je istakla da su operativci Hezbolaha bili okupljeni u ovoj zgradi, te da je napad izveden kako bi se neutralisala pretnja, prenosi Tajms of Izrael.

Granatiranje područja u blizini Ajta eš Šaba

Pored napada avionima, IDF je takođe saopštio da su tenkovi granatirali područje u blizini Ajta eš Šaba kako bi "uklonili pretnju". Ova akcija pokazuje odlučnost Izraela da deluje protiv Hezbolaha i da osigura bezbednost svojih građana.

Napad na zgradu Hezbolaha u Blidi

Uz napade na Labuneu i Kafr Kili, IDF je sinoć pogodio zgradu Hezbolaha u Blidi, pokazujući da Izrael smatra južni Liban kao značajnu teritoriju za dejstvo protiv Hezbolaha.

Ovi napadi predstavljaju nastavak tenzija između Izraela i Hezbolaha u regionu, a IDF je istakao da će nastaviti da deluje protiv terorističkih pretnji kako bi zaštitio svoje građane. U međuvremenu, Hezbolah nije izdao zvanično saopštenje o ovim napadima, ali se očekuje da će odgovoriti na izraelske akcije na odgovarajući način. Situacija na Bliskom istoku ostaje napeta, a ovi napadi samo dodatno doprinose nestabilnosti u regionu.

(Tajms of Izrael)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading