UDARAC KAKAV PUTIN NIJE OČEKIVAO: Oglasio se zvanični Kremlj o odluci jermenskog premijera

Autor:

Svet

23.02.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jermenski premijer, Nikol Pašinjan, saopštio je da je Jermenija zamrznula svoje učešće u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti.

UDARAC KAKAV PUTIN NIJE OČEKIVAO: Oglasio se zvanični Kremlj o odluci jermenskog premijera

Foto: Tanjug/AP

Jermenija nije preduzela nikakve zvanične korake vezane za obustavu učešća u Organizaciji za kolektivnu bezbednost (ODKB), Moskva namerava da pokrene dijalog sa Jerevanom kako bi saznala kakvi su razlozi za takvu odluku, izjavio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

- Nije bilo zvaničnih obraćanja vezanih za obustavu učešća u ODKB. Niko nije kontaktirao naše kolege vezano za to pitanje. Mnogo su važni svi detalji, nadamo se da će nam to naši jermenski prijatelji razjasniti - rekao je on.

Foto: AP/S. KARPUKHIN

 

Oglasio se i šef komiteta Državne dume Rusije, Leonid Kalašnjikov, koji je izneo mišljenje da je Jermenija tu odluku donela kako bi "ublažila nervozu pojedinih političara" i poradila nad sopstevnom bezbednošću.

Podsetimo, jermenski premijer, Nikol Pašinjan, saopštio je da je Jermenija zamrznula svoje učešće u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

Razlog tome je, kako je rekao, što "sporazum o kolektivnoj bezbednosti nije sproveden prema Jermeniji, posebno 2021. i 2022. godine, i to nije moglo da prođe nezapaženo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading