DOUŠNIK FBI U VELIKOM PROBLEMU: Dobijao lažne informacije od ruskih obaveštajaca o poslovima Hantera Bajdena (VIDEO)

Autor:

Svet

21.02.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo nastoji da bivšeg doušnika zadrži u zatvoru kako bi ga sprečilo da pobegne iz SAD.

DOUŠNIK FBI U VELIKOM PROBLEMU: Dobijao lažne informacije od ruskih obaveštajaca o poslovima Hantera Bajdena (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Smirnov, bivši doušnik američke obaveštajno-bezbednosne službe FBI, optužen da je lagao o poslovima porodice Bajden u Ukrajini, rekao je istražiteljima nakon hapšenja da su ruski obaveštajni zvaničnici bili umešani u prenošenje informacija o sinu predsednika SAD Hanteru Bajdenu.

Smirnov tvrdi da ima "opsežne i vrlo skore" kontakte sa stranim obaveštajnim zvaničnicima, naveli su tužioci u novom podnesku, prenosi CNN.

Oni su naglasili da je Smirnov ranije rekao FBI da ima dugogodišnje i opsežne kontakte sa ruskim špijunima, uključujući pojedince za koje je tvrdio da su visoki obaveštajni zvaničnici ili da su izdavali naređenja ruskim ubicama u inostranstvu.

- Smirnov je priznao da su zvaničnici povezani sa ruskim obaveštajnim službama bili umešani u prenošenje priče o sinu predsednika Džozefa Bajdena, Hantera Bajdena - saopštili su tužioci.

Tužilaštvo nastoji da bivšeg doušnika zadrži u zatvoru kako bi ga sprečilo da pobegne iz SAD, jer Smirnov tvrdi da je bio u kontaktu sa više stranih obaveštajnih agencija, između kojih je i ruska.

On je rekao istražiteljima da ruski obaveštajci koriste hotel za presretanje mobilnih poziva "uglednih američkih ličnosti" koje bi ruska vlada mogla da koristi kao potencijalno kompromitujuće informacije na izborima 2024. u zavisnosti od toga ko će biti kandidati.

To se, napominju tužioci, poklapa se sa njegovom prethodnom pričom da je Hanter Bajden snimljen u hotelu u Ukrajini koji su kontrolisali Rusi. Tužioci su ipak prethodno odbacili ovu tvrdnju doušnika, jer smatraju da Hanter Bajden nikada nije putovao u Ukrajinu. Smirnov je takođe rekao da se sreo sa ruskim obaveštajcima u novembru i decembru 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading