RAKETA TRIDENT PALA KOD OBALA FLORIDE, LOŠE ISPALJENA! Kakav udar i sramota BRITANSKE MORNARICE!

Autor:

Svet

21.02.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljevska mornarica još uvek nije dala zvanično saopštenje o ovom događaju, ali se očekuje da će uskoro objaviti detalje o tome šta je tačno dovelo do ovog incidenta.

RAKETA TRIDENT PALA KOD OBALA FLORIDE, LOŠE ISPALJENA! Kakav udar i sramota BRITANSKE MORNARICE!

Foto: republika.rs

Britanska raketa Trajdent pogrešno je lansirana sa podmornice na nuklearni pogon "HMS Vangard" i pala je u okean kod obala Floride.

Ovaj incident predstavlja retko testiranje ispaljivanja projektila s ove podmornice i predstavlja sramotni udarac za Kraljevsku mornaricu.


Raketa Trajdent, koja je inače opremljena nuklearnim bojevim glavama, lansirana je sa podmornice, ali umesto da ide ka planiranoj meti, završila je u vodama Atlantskog okeana nedaleko od obala Floride. Ovaj incident izazvao je zabrinutost i uznemirenost kako u Britaniji, tako i širom sveta.


Kraljevska mornarica još uvek nije dala zvanično saopštenje o ovom događaju, ali se očekuje da će uskoro objaviti detalje o tome šta je tačno dovelo do ovog incidenta. Takođe, očekuje se i reakcija američkih vlasti zbog činjenice da je raketa završila u njihovim vodama.

Ovaj neuspeh lansiranja rakete Trajdent predstavlja ozbiljan udarac za reputaciju Kraljevske mornarice i njenih sposobnosti da održava bezbednost i kontrolu nad svojim nuklearnim arsenalom. Takođe, postavlja se pitanje šta je dovelo do ovakvog propusta i da li postoji potreba za temeljnom revizijom procedura i protokola kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Nuklearno oružje predstavlja jedno od najvećih globalnih bezbednosnih pitanja, a ovakvi incidenti ukazuju na rizike i opasnosti koje ono nosi sa sobom. Pitanje bezbednosti, kontrole i odgovornosti u vezi sa nuklearnim arsenalima ostaje jedno od ključnih pitanja međunarodne politike i bezbednosti.

Već decenijama, različite zemlje širom sveta poseduju nuklearno oružje, a upravo zbog njegove razorne moći, izuzetno je važno da se sprovode mere kontrole i bezbednosti kako bi se izbegle katastrofalne posledice nekontrolisanog korišćenja ili curenja nuklearnog oružja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading