RUSI HAPSE PORTPAROLA KOMPANIJE "META" ZBOG TERORIZMA: Sudi mu se u odsustvu

Autor:

Svet

12.02.2024

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužbe protiv Endija Stouna u vezi sa terorizmom

RUSI HAPSE PORTPAROLA KOMPANIJE "META" ZBOG TERORIZMA:  Sudi mu se u odsustvu

Foto: printscreen


Sud u Moskvi naredio je hapšenje portparola "Meta" platformi, Endija Stouna, zbog niza optužbi u vezi sa terorizmom. Stoun je optužen za promovisanje terorističkih aktivnosti, javno pozivanje na terorističke aktivnosti, javno opravdanje terorizma i propagandu terorizma, kao i javne pozive na ekstremističke aktivnosti. Ova odluka je rezultat otvaranja krivične istrage od strane ruskog istražnog komiteta, koji je pomenuo Stouna u vezi sa "protivpravnim radnjama zaposlenih u kompaniji Meta".

Međunarodna poternica i zabrana platformi Meta kompanije

Ruski istražni komitet je takođe istakao da je Stoun stavljen na poternicu kako u Rusiji, tako i međunarodno. Ovo se dešava nakon što je Rusija zabranila platforme Meta kompanije, Fejsbuk i Instagram, ubrzo nakon napada na Ukrajinu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je takođe otvorilo krivičnu istragu protiv Stouna krajem prošle godine, ali konkretne optužbe nisu otkrivene.

Stoun odbio da komentariše odluku suda

Endi Stoun je odbio da komentariše odluku suda u Moskvi, što dodatno doprinosi napetosti oko ovog slučaja. Ova situacija izaziva pažnju javnosti zbog svoje ozbiljnosti i implikacija na slobodu izražavanja na društvenim mrežama.

U zaključku, Stoun se suočava sa ozbiljnim optužbama u vezi sa terorizmom, koje su rezultirale naređenjem za njegovo hapšenje kako u Rusiji, tako i na međunarodnom nivou. Ovaj slučaj predstavlja važan trenutak u vezi sa odnosom između društvenih mreža i državnih regulatora, što će sigurno imati šire posledice na slobodu govora na internetu.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading