FRANCUSKA U SVE VEĆEM HAOSU: U tajnoj akciji pobunjenih poljoprivrednika blokiran put nedaleko od granice - saobraćaj u kolapsu! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

30.01.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa francuskih poljoprivrednika izazvala je značajne poremećaje u saobraćaju blokirajući auto-put nekoliko kilometara od granice sa Španijom tokom protesta koji se nastavlja već drugi dan, izveštava Independent.

FRANCUSKA U SVE VEĆEM HAOSU: U tajnoj akciji pobunjenih poljoprivrednika blokiran put nedaleko od granice - saobraćaj u kolapsu! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Demonstranti, koji su odlučili da nastave sa protestima u utorak, fokusirali su se na blokadu španskih kamiona na auto-putu. Iako su putnici automobili mogli bezbedno proći, saobraćaj u pravcu Španija-Francuska je značajno poremećen, prema navodima britanskog portala.

Desetine poljoprivrednika postavile su blokadu na jednoj od naplatnih rampi na auto-putu A9, samo nekoliko kilometara od granice sa Španijom, stvarajući višekilometarsku gužvu.

Prema izveštaju portala Actu.fr, akcija farmera sprovedena je tajno, iznenadivši prolaznike zatvaranjem auto-puta.

Protesti francuskih poljoprivrednika dobijaju na intenzitetu u poslednjim nedeljama. Farmeri blokiraju ključne magistralne puteve, zatvaraju saobraćaj traktorima, stogovima sena i gomilama stajnjaka. Takođe, prefekture i vladine zgrade su meta zasipanja stajnjakom i otpadom.

Poljoprivrednici zahtevaju prepoznavanje važnosti njihovog rada i izražavaju nezadovoljstvo politikom vlade u poljoprivredi koja ih, kako tvrde, čini nekonkurentnim. Posebno se protive uvozu poljoprivrednih proizvoda, ograničenju upotrebe vode za navodnjavanje, povećanju cena dizel goriva, restriktivnim merama zaštite životne sredine i rastućem finansijskom opterećenju proizvodnje.

Ranije su Francuska nacionalna federacija poljoprivrednih sindikata (FNSEA) i sindikat Jeunes Agriculteurs najavili potpunu blokadu Pariza kako bi sprečili isporuku robe u prestonicu. Planira se i "opsada" dva ključna pariska aerodroma i najveće evropske pijace hrane, Ranžis, koja se nalazi južno od grada, prenose RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading