ADMIRAL NATO-a UPOZORAVA: Šveđani spremni za rat! Šta je to što znaju, a mi ne?

Autor:

Svet

21.01.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Admiral Rob Bauer: "Potrebna nam je ratna transformacija NATO"

ADMIRAL NATO-a UPOZORAVA: Šveđani spremni za rat! Šta je to što znaju, a mi ne?

Foto: Tanjug/AP


Admiral Rob Bauer, šef Vojnog komiteta NATO, nedavno je izneo svoje stavove o potrebi za ratnom transformacijom NATO saveza. On je istakao da je neophodno da se članice NATO prilagode novoj eri, u kojoj se bilo šta može desiti u bilo kom trenutku, te da je efikasnost ključna za njihovu zaštitu.

Šveđani psihički spremni za rat

Posebnu pažnju privukle su njegove reči o psihičkoj spremnosti švedskog stanovništva za rat. Admiral je istakao važnost pripreme za neočekivane situacije, naglašavajući potrebu za osnovnim elementima poput vode, radija na baterije i baterijske lampe kako bi se osiguralo funkcionisanje prvih nekoliko dana u takvim okolnostima.

- Potrebna nam je ratna transformacija NATO - rekao je holandski admiral u sredu na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO u Briselu.

- Članice NATO moraju da se prilagode od ruske invazije 2022. na "eru u kojoj se bilo šta može desiti u bilo kom trenutku, eri u kojoj moramo da očekujemo neočekivano, u kojoj se moramo fokusirati na efikasnost da bismo bili zaista efikasni - rekao je on.


Apel javnom i privatnom sektoru

Takođe, admiral Bauer je apelovao na javni i privatni sektor da se pripreme za period u kome se bilo šta može dogoditi, uključujući i rat. Naglasio je da je neophodno da se svi sektori prilagode novim okolnostima i budu spremni za efikasnu reakciju u slučaju potencijalnih pretnji.

- Morate imati vodu kod kuće, radio na baterije i baterijsku lampu da biste funkcionisali prvih nekoliko dana. Ovo su osnove. Ne kažem da će stvari sutra krenuti naopako, ali ne možemo biti siguran da će mir trajati večno. Zato imamo planove za odbranu - rekao je Bauer.


Admiralova poruka o važnosti efikasnosti

U kontekstu nove ere u kojoj se živi, admiral je istakao da je efikasnost ključna za zaštitu članica NATO saveza. Naglasio je da je potrebna ratna transformacija kako bi se osigurala efikasna odbrana od potencijalnih pretnji, posebno nakon ruske invazije 2022. godine.

Planovi za odbranu

Na kraju, admiral je istakao da, iako se ne može sa sigurnošću predvideti budućnost, NATO savez ima planove za odbranu i potrebno je da se članice prilagode novim okolnostima kako bi očuvali mir i stabilnost.

U zaključku, Bauerove reči ukazuju na neophodnost prilagođavanja novim bezbednosnim izazovima i potrebu za efikasnom reakcijom u slučaju potencijalnih pretnji, naglašavajući važnost psihičke pripremljenosti i osnovnih elemenata za opstanak u vanrednim situacijama.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
sale

21.01.2024 21:51

Plase svoje narode da se nebave ekonomskom krizom na zaapdu neko laznim ratovima koje treba da vodi zapadna vojna gamad radi placke okupacije teritorija gdje ima prirodnih resursi