DEČJI CRTEŽI, FLAŠICE S VODOM I EKSPLOZIVI: Izraelci pronašli TAJNI TUNEL ispod kuće vođe Hamasa gde su držani TAOCI, a ovo otkriće ih je tek ZAPANJILO (FOTO)

Autor:

Svet

21.01.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska čisti sve pred sobom u južnoj Gazi

DEČJI CRTEŽI, FLAŠICE S VODOM I EKSPLOZIVI: Izraelci pronašli TAJNI TUNEL ispod kuće vođe Hamasa gde su držani TAOCI, a ovo otkriće ih je tek ZAPANJILO (FOTO)

Foto: x/idf

Izraelci su nastavili sa "čišćenjem" južne Gaze od Hamasovaca, iako su pre samo mesec i po dana stanovnicima severa Gaze govorili da odu na jug jer će tamo biti bezbedni.

Sada se ispostavilo da oni nigde nisu bezbedni, pa su prinuđeni da beže u druge delove zemlje, pa čak i ka Egiptu.

Dok gledaju Palestince kako beže pred njihovim tenkovima i raketama, Izraelci nastavljaju da pretražuju tajne prostore kako bi pronašli preostale taoce Hamasa.

Izraelska vojska pronašla je u jučerašnjem pretraživanju južne Gaze tajni tunel ispod kuće jednog od glavnih komandanata Hamasa.

Tajni tunel bio samo jedan od milion koliko ih možda ima po Gazi da Izraelci u ovom njegovom kraku nisu pronašli specijalne zatvorske prostorije u kojima su bili dečji crteži, flašice za vodu i eksplozivi.

Republika

Foto: x/times of israel

 

Ispostavilo se da je ovaj tajni tunel u južnoj Gazi bio ključan pre mesec-dva kada su Hamasovci držali veliki broj dece u zarobljeništvu. 

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari naglasio je da crteži najverovatnije pripadaju petogodišnjoj Emiliji Aloni koja je puštena u novembru na slobodu.

Otkriveno područje ima pet pritvorskih ćelija, a prema tvrdnjama Hagarija u različito vreme je tu držano 20 zarobljenika.

"Prema informacijama koje imamo u ovom tunelu je držano 20 zarobljenika u različito vreme u teškim uslovima. Bez dnevne svetlosti, sa gustim vazduhom, malo kiseonika i strašnom vlažnošću koja otežava disanje", rekao Hagari.

Na kraju je dodao da Izrael nastavlja da "češlja" Gazu u potrazi za preostalim taocima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading