DEVOJČICE DA NOSE MARAME, DEČACI DA IMAJU PROSTORIJU ZA MOLITVE: Skandal u školi! Učenici rešili da UVEDU ŠERIJAT!

Autor:

Svet

16.01.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica učenika muslimanske veroispovesti pozvali su na uvođenje strogih islamskih pravila u svojoj srednjoj školi "Nordštat" u Nojsu, gradu u nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija

DEVOJČICE DA NOSE MARAME, DEČACI DA IMAJU PROSTORIJU ZA MOLITVE: Skandal u školi! Učenici rešili da UVEDU ŠERIJAT!

Foto: RINA

Kako prenosi Dojče vele, učenici starosti 17, 19 i dvojica od 18 godina tražili su da se nastava striktno razdvoji po polovima, da muškarci drže časove plivanja dečacima, a žene devojčicama i da devojčice obavezno nose marame.

Između ostalog su tražili da čet-grupe koje postoje za komunikaciju unutar razreda budu razdvojene po polovima, kao i da se muslimanima obezbedi prostorija u školi u kojoj bi mogli da se mole i da im se dozvoli da petkom ranije napuste školu da bi mogli da odu u džamiju.

Četvorica učenika su na času izričito izjavili da odbacuju demokratiju i javno podržali kamenovanje i druga kršenja ljudskih prava, a na društvenim mrežama na internetu širili su video-snimke salafističkih propovednika kao što je fundamentalista Pjer Fogel, navodi se u policijskom izveštaju.

Takođe su, kako piše Dojče vele, vršili pritisak na druge muslimane za koje tvrde da su "loši muslimani".

Uprava škole je o slučaju obavestila policiju prošlog decembra, a o tome su, kako se navodi, informisani i Državna bezbednost, javno tužilaštvo u Diseldorfu, kao i Pokrajinska kancelarija kriminalističke policije (LKA).

U izveštaju stoji da je bilo i nekoliko incidenata prošle godine, u martu i decembru, a za trojicu od četvorice učenika navodi se da su vec registrovani zbog sličnih problema.

Međutim, inspektori nisu pronašli elemente krivičnog dela, barem ne u incidentima koji su se dogodili u martu.

Javno tužilaštvo još istražuje šta se dogodilo u decembru, a sumnja se da je došlo do pretnji i prinude.

Kako se navodi u policijskom izveštaju, provereni su i roditelji četvorice optuženih učenika, ali nije utvrđeno ništa što ugrožava državu. Istražitelji su informisali i pokrajinsku kriminalističku policiju sa zahtevom da se to prosledi saveznom MUP-u i Kancelariji za zaštitu Ustava.

Škola se obratila i preventivnom programu "Putokaz" (Wegweiser) za ekstremne islamiste koji sprovodi Severna Rajna Vestafalija i pozvala njihovog stručnjaka da pomogne, međutim, to nije imalo uspeha, ističe se u policijskom izveštaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading