RUSKI NOVINAR PRONAĐEN MRTAV! Hteo je da razotkrije korupciju u Putinovom režimu!

Autor:

Svet

10.01.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt ruskog novinara u Ukrajini

RUSKI NOVINAR PRONAĐEN MRTAV! Hteo je da razotkrije korupciju u Putinovom režimu!

Foto: Društvene mreže


Ruski novinar Aleksandar Ribin (38) pronađen je mrtav nakon što je izrazio nameru da otkrije veliku prevaru u okupiranom ukrajinskom gradu Mariupolju. Njegovo telo pronađeno je pored puta u blizini grada Šahtija u Rostovskoj oblasti, što je izazvalo veliku pažnju javnosti i podstaklo spekulacije o uzrocima njegove smrti.

Rusko proleće i razočaranje

Aleksandar je tokom aneksije Krima bio na strani Kremlja, ali se kasnije razočarao u takozvano "rusko proleće". Njegova promena stava i javno izražavanje kritike prema Putinovom režimu izazvali su šok i nelagodu među političkim krugovima.

Kritika Putinovog režima i obećanje o otkrivanju korupcije

Neposredno pre tragičnog događaja, Aleksandar je boravio u Mariupolju gde je otvoreno kritikovao Putinov režim, ističući da Kremlj nije sposoban da obnovi taj grad. On je takođe nagovestio postojanje velike korupcije nakon okupacije grada, izjavljujući da je spreman da otkrije veliku korupcijsku prevaru. Obećao je da će o tome više govoriti u novom izdanju svog časopisa kada se vrati u Moskvu, ali nažalost, tamo nikada nije stigao.

Nepoznati uzrok smrti

Ruski mediji su preneli da je obdukcija pokazala da je Aleksandar preminuo od kardiomiopatije, međutim, ovakav ishod nije umirio sumnje i spekulacije o mogućim drugim uzrocima njegove smrti.

Bogata novinarska karijera

Aleksandar Ribin je bio poznati ruski novinar čija je karijera obuhvatala izveštavanje za brojne ruske medije iz različitih zemalja, uključujući Bliski istok, Tursku, Estoniju, Iran, Avganistan, Uzbekistan, Tadžikistan i druge. Njegovo iskustvo i angažovanje na terenu činili su ga cenjenim novinarskim autoritetom.

Tragična smrt Aleksandra Ribina ostavlja mnoga pitanja bez odgovora, a njegova hrabrost da istražuje i iznosi kontroverzne teme ostaje kao deo njegovog nasleđa u novinarstvu.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading