VLADIMIR PUTIN ČESTITAO BOŽIĆ I POSLAO PORUKU PORODICAMA POGINULIH RATNIKA: Ovaj praznik karakteriše bratsko jedinstvo naroda Rusije!

Autor:

Svet

07.01.2024

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa porodicama poginulih vojnih lica i uputio im poruku za Božić.

VLADIMIR PUTIN ČESTITAO BOŽIĆ I POSLAO PORUKU PORODICAMA POGINULIH RATNIKA: Ovaj praznik karakteriše bratsko jedinstvo naroda Rusije!

Foto: Tanjujg/ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se u rezidenciji u Novo-Ogarevu u blizini Moskve sa porodicama vojnih lica koja su poginula tokom rata u Ukrajini.

On im je čestitao Božić i poručio "da je ovaj praznik živopisni izraz bratskog jedinstva naroda Rusije".

- Možemo bez ikakvog preterivanja reći da je ovo praznik koji karakteriše izraženo bratsko jedinstvo naroda Rusije. Čestitam vam svima toplo i iskreno praznik“, rekao je predsednik Rusije, napominjući da iako pravoslavni hrišćani čine većinu u Rusiji, predstavnici drugih tradicionalnih vera u Rusiji takođe čestitaju pravoslavnim hrišćanima, kao što i hrišćani čestitaju praznike svojoj braći – predstavnicima drugih veroispovesti, prenosi TASS.

Putin je istakao da je u Rusiji proslava Božića široko rasprostranjena, kao i proslava Nove godine.

- Možda je čak ovo više porodični praznik nego Nova godina. Ponavljam, toplo je, veoma fino, duševno. Jedan od najomiljenijih praznika u Rusiji - rekao je Vladimir Putin koji je poručio da bi ovaj sastanak trebalo da postane jasan signal zvaničnicima na svim nivoima o neophodnosti podrške vojnim porodicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading