SONJA DOŠLA NA FIRMINU ŽURKU, PA NESTALA: Policija pronašla njeno NAGO TELO u šumi, sumnjičila i MUŽA, a onda je došlo do velikog obrta u istrazi

Autor:

Svet

03.01.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena je bila silovana i ubijena, a otkriveno je da je bila u drugom stanju. Senka sumnje pala je na supruga

SONJA DOŠLA NA FIRMINU ŽURKU, PA NESTALA: Policija pronašla njeno NAGO TELO u šumi, sumnjičila i MUŽA, a onda je došlo do velikog obrta u istrazi

Foto: policie cz printscreen

Čehinja Sonja Ileova (31) nestala je u noći između 19. i 20. decembra 2008. godine u šumi kraj gradića Radunka.

Tamo je živela i tamo je i otišla sa kolegama na novogodišnju žurku kompanije u kojoj je radila.

Sonja je bila na žurki, a kada je krenula kući izgubio joj se svaki trag. Kolege su odmah prijavile njen nestanak pošto se nije pojavila na poslu, a policija je posle nekoliko meseci češljanja čitavog kraja uspela da u srcu šume pronađe njeno nago telo.

Silovana je i ubijena. Bila je u drugom stanju.

Senka sumnje pala je na nekoliko osoba, uključujući i njenog supruga Karela za koga se udala nekoliko meseci ranije. Ipak, ubica do danas nije pronađen. Šta se ovde zapravo dogodilo?

Sonja je bila na žurci i oko dva časa posle ponoći javila je suprugu da ide još malo u provod u grad.

Tada je poslednji put viđena u gradu, kako sedi na trotoaru ispred kluba. U klubu su joj ostali torba, dokumenta i jakna.

Sonjin suprug navodno ju je čekao kod kuće, ali uzalud. Narednog dana je policiji prijavio njen nestanak i krenulo se u opsežnu potragu za njom, podsećaju češki mediji.

Danonoćno je za njom tragao i Karel.

"Polepili smo više od 700 plakata u različitim mestima po Češkoj i na severu Austrije. Pričali smo sa Sonjinim kolegama koji su te noći bili sa njom. Tražimo bilo kakav trag, ali ništa nismo našli", rekao je Karel za Blesk u februaru 2009. godine, očajan što njegove supruge i dalje nema.

Nažalost, 1. marta 2009. godine policiju je pozvao jedan alas, koji je u reci Nežarka pronašao nago telo žene, čije su ruke bile vezane lepljivom trakom. Ubrzo se ispostavljeno da je u pitanju Sonja. Bila je silovana i zadavljena, a tokom obdukcije je otkriveno da je bila trudna.

Njeno telo pronađeno je na oko 25 kilometara od mesta gde je nestala. Pronađena je u izuzetno pošumljenom delu. Policija je rekla da je očito da je ubica poznavao taj deo šume.

Sumnja je pala na Sonjinog supruga. Štaviše, svi su bili ubeđeni da ju je on likvidirao. Pisalo se i da nije hteo dete, a ona je bila trudna.

Krivili su ga Sonjin brat i roditelji, a i narod je putem izveštaja iz medija već formirao negativno mišljenje o njemu.  

Međutim, dokazi protiv Karela nikad nisu pronađeni. Takođe, Karel je sam zahtevao da ga testiraju na detektoru laži i prošao je.

Inspektori su saslušali mnoge. Od vlasnika vikendica, do turista, ribara, biciklista, lovaca, ali bez uspeha. Čak je i Sonjina porodica nudila nagradu za informacije o ubici. Uzeti su brojni uzorci radi upoređivanja DNK, ali ubica do dana današnjeg nije pronađen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading